Dordrechts Museum

Museumstraat 40, Dordrecht

Topmuseum met 6 eeuwen schilderkunst en bijzondere exposities Lees verder

Het Dordrechts Museum is één van de top musea van ons land. Je vindt er een prachtige collectie van 6 eeuwen Nederlandse schilderkunst. Het museum is licht en modern en biedt veel ruimte aan de mooie kunststukken. 

Er zijn kunstwerken te vinden van middeleeuwse meesters tot moderne, hedendaagse kunstenaars waaronder Jongkind, Vincent Van Gogh, Ary Scheffer, Jozef Israëls, Jan Toorop, Karel Appel, Aelbert Kuyp, Anton Mauve, Pyke Koch, Rembrandt, Willen Bastiaan Tholen en vele anderen.

Het Dordrechts Museum organiseert veel toonaangevende exposities. Ook worden er workshops, rondleidingen en activiteiten verzorgd voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf de kleuterklas.

Het museum is één van de oudsten van Nederland en heeft daarom een indrukwekkende collectie opgebouwd. Bekijk de actuele en toekomstige exposities in de agenda.

In het museum zit restaurant Art & Dining gevestigd waar je culinair kunt genieten of kunt neerstrijken voor koffie en gebak. Je kunt ook overdekt of heerlijk in de binnentuin van het museum zitten.

  • Garderobe, Rolstoeltoegankelijk, Invalidentoilet, Kindvriendelijk, Reserveren mogelijk, Terras of binnentuin
  • American express, Cash, Maestro, Mastercard, Visa
  • Omgeving Sarisgang en Statenplein