Expositie In het Licht van Cuyp verlengd tot 8 mei!

Kon jij door de sluiting van de musea nog niet naar de prachtige expositie in het Dordrechts Museum? Dan hebben we goed nieuws want de tentoonstelling In Het Licht van Cuyp wordt verlengd tot 8 mei! Ook andere exposities zijn langer te bewonderen.

Het Dordrechts Museum werkte maar liefst 6 jaar aan de voorbereidingen van de expositie over Aelbert Cuyp. Er werd alles op alles gezet om zoveel mogelijk meesterwerken van Cuyp naar de stad terug te brengen. Maar dat niet alleen: ook topstukken van Engelse meesters werden in de expositie samengebracht. Een unieke gebeurtenis, die niet snel nog eens zal voorkomen.

Nieuwe kans

Toen de musea vanwege corona moesten sluiten, was de teleurstelling dan ook groot. Er waren nog zoveel mensen die de werken wilden zien. Niet alleen in Nederland, ook veel buitenlandse kunstliefhebbers hebben door de coronamaatregelen nog geen kans gehad naar Dordrecht te komen. Nu is die kans er alsnog!

5 nog niet eerder getoonde werken

Het Dordrechts Museum heeft het voor elkaar gekregen dat de tentoonstelling verlengd kan worden tot 8 mei. Dat lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Er moest veel onderhandeld worden met de internationale musea en particulieren die de werken in bruikleen gaven. Ook die hebben weer allerlei exposities gepland staan. Uiteindelijk is het gelukt. Voor 5 werken is vervanging gezocht. Hierdoor zijn zelfs schilderijen van Cuyp te bewonderen die nog niet eerder tentoongesteld zijn!