OV en parkeerinformatie

Openbaar Vervoer
Dordrecht is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Dordrecht Centraal loop je in een paar minuten naar het centrum van de stad. Naast het station is een uitgebreid busstation waar alle stads- en streekbussen stoppen. Wil je weten welke bus of trein je het beste kunt nemen? Kijk dan op www.9292ov.nl.

Dordrecht heeft nog twee andere treinstations: Station Dordrecht Zuid (tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe) en Station Stadspolders (aan de Merwede-Linge lijn).

Parkeren
In en om het centrum van Dordrecht geldt betaald parkeren. De kern van het historische centrum is autovrij. Er zijn 5 parkeergarages rondom het centrum, duidelijk aangegeven met borden: garage Spuihaven, Veemarkt, Achterom, Visstraat en Drievriendenhof..

In Dordrecht kunt je het parkeergeld ook betalen met smartphone, sms of telefoon. Je betaalt dan alleen de werkelijke parkeertijd. Met alle aanbieders vermeld in het  Nationaal Parkeer Register  kun je hier mobiel parkeren.   

Tip! Op het parkeerterrein aan de Weeskinderendijk kun je de eerste 24 uur gratis parkeren. Je moet wel bij de automaat een kaartje trekken en zichtbaar in de auto leggen. Op de Dokweg kun je met het OV naar de binnenstad. Lopend duurt het ongeveer 10 minuten.