Prachtige documentaires in de spotlights bij cinema The Movies

De komende twee weken draaien er prachtige documentaires in bioscoop The Movies Dordrecht. 4 tips voor films die je niet mag missen!

Tip 1: Silence of the Tides:
de Waddenzee zoals je hem nog nooit gezien hebt

Natuur is steeds een belangrijk onderwerp voor documentairefilmers. Silence of the Tides is een prachtig voorbeeld van bijzondere natuurverfilming. De Waddenzee is het onderwerp van deze Nederlandse productie. Maar je ziet die met een schoonheid en intensiteit, die je niet eerder zag. Zonder de pratende hoofden van experts, wel poëtisch en bijna hypnotiserend. Nu dagelijks te zien op diverse tijden. Reserveer hier je tickets.


Tip 2: The Velvet Queen: 
actiefilm in een adembenemend landschap


Ook deze film brengt de fascinerende natuur in beeld. De film volgt de beroemde natuurfotograaf Vincent Munier op zijn missie om hoog in de Himalaya het zeldzame sneeuwluipaard te fotograferen. Dat heeft ook veel weg van een actiefilm in een adembenemend landschap. Zowel Silence of the Tides als The Velvet Queen zijn qua geluid een ervaring; luisteren naar de stilte. Te zien vanaf 17 maart op diverse tijden. Reserveer hier je tickets.
Tip 3: Hollands Licht: 
documentaire special op 22 maart


De wolkenluchten en het prachtige licht in de Hollandse schilderkunst zijn wereldberoemd. Maar bestaat of bestond dat licht wel echt? En hoe is de mythe erover ontstaan? In deze film gaan de documentairemakers op zoek naar het antwoord op deze vragen. Na het zien van deze film kijk je heel anders naar de luchten boven ons land.

De film sluit aan bij de huidige expositie ‘In het Licht van Cuyp’ in het Dordrechts Museum. De film draait allen op 22 maart en begint om 19.00 uur. Voorafgaand is er een inleiding. Reserveer hier je tickets.Tip 4: Altijd Alles Anders: 
documentaire special op 29 maart


Deze Rotterdamse film ging in februari in première op het Internationale FilmFestival Rotterdam. Het behandelt het zeer actuele thema van inclusiviteit. Wie kan/mag er wel of niet volwaardig meedoen in onze samenleving? De film duikt in het repetitielokaal van Theater Babel Rotterdam. Daar creëert regisseur Paul Róttger al jaren voorstellingen met een groep mensen die geheel variëren in culturele achtergrond, gender, met en zonder fysieke of verstandelijke beperking en professionaliteit.


De camera volgde zijn werk gedurende ruim 2 jaar. Filmmakers Christiaan van Schermbeek en Douwe Wilhelm van der Werf kruipen in het maakproces. De camera loopt mee, bijna als een lid van het ensemble. De intieme, kleurrijke en empathische observaties ontvouwen geleidelijk de (creatieve) kracht van menselijke interactie zonder hokjesgeest en (voor)oordeel. En Röttger heeft duidelijke opvattingen over hoe kunst kan bijdragen aan een meer inclusieve samenleving.

De film draait alleen op 29 maart. Aanvang 19.00 uur. Na afloop van de film is er een Q&A met Christiaan van Schermbeek. Reserveer hier je tickets.

Cinema The Movies Dordrecht | Nieuwstraat 62 | Dordrecht