Muziektheater en toffe optredens tijdens Dordtse Cultuurnacht in Kunstmin en Energiehuis

Op 9 oktober is de Dordtse Cultuurnacht! En dat betekent een avond lang genieten van kunst, muziek en theater in Dordrecht. Kunstmin, Bibelot en de Popcentrale verzorgen een tof programma in de schouwburg en het Energiehuis.

Taboes doorbreken

In de schouwburg verrast Kunstmin je met uitdagend muziektheater van de dames van Collectiet. Dit feministische collectief maakt humoristische, rauwe, esthetische en confronterende muziektheatervoorstellingen over thema's die zij spannend, uitdagend en nog onbesproken vinden. Collectiet bestaat uit Shelley Bos, Damaris de Jong en Pip Lucas.

Groots, dramatisch en vol glitter

Een totaal ander optreden vind je in het Energiehuis. Geïnspireerd door Franse koningshuizen, de popcultuur en het Eurovisie Songfestival, bezorgt Matthijs Rijsdijk je als een echte ‘Roi Soleil’ een flamboyant popconcert. Frenglish electropop met een scheutje queer is wat je van zijn alterego kunt verwachten. Groots, dramatisch en vol glitter! Geniet van dit 20-minuten durende concert in het Energiehuis om 20.00 uur, 21.00 uur en 22.00 uur.

Feest en gezelligheid met de DJ Crew

Deze avondvullende party-act bestaat uit de leukste en meest interactieve DJ’s van het land. Van 19.00 tot 00.00 uur vliegen de meest herkenbare nummers je om de oren, worden de lekkerste meezingers ingezet en staan de woorden ‘FEEST’ en ‘GEZELLIGHEID’ centraal! Te vinden in Brandstof in het Energiehuis.


Amy Root

Dordtse Hardrock en Amy Root

Na twee jaar stilte brengt The Empyrean eindelijk een nieuw album uit. Speciaal voor de Dordtse Cultuurnacht speelt het jonge Dordtse hardrocktrio een voorproefje van de nieuwe nummers live mét filmbeelden. Voor liefhebbers van Tool, Black Sabbath & Steven Wilson. Om 19.00 en 21.45 uur op het Main Stage.

Achter de mysterieuze naam Amy Root verschuilen de producers Lukas en Sjoerd zich om hun gedeelde passie voor elektronische muziek op bijzondere wijze te uiten. Je kunt hun optredens bijwonen om 20.45 en 23.15 uur op het Main Stage.

Indiepop en The Future Club

In de Popcentrale kun je genieten van Nederlandstalige Indiepop van Figgie en bijzondere optredens van The Future Club. The Future Club bestaat uit een groep Syrische muziekliefhebbers met een Nederlands en Arabisch repertoire. Hun belangrijkste doel is met kunst bezig te zijn. Dat verrijkt hun leven en brengt hen dichterbij de Nederlandse samenleving.

Logosamphia

Onverwachte mix

Wil je je echt laten verrassen? Ga dan naar één van de optredens van Logosamphia & The Ft. Wat gebeurt er als je een fruit instrumentalist en groentefluisteraar samen brengt met een band die houdt van improviseren en jammen? Verwacht het onverwachte! In kamer 201 in het Energiehuis om 21.30 en 23.30 uur.

Het volledige programma van de Dordtse Cultuurnacht vind je hier.