IDFA Extended: de mooiste documentaires van IDFA te zien in The Movies

Op 17 november start in Amsterdam het IDFA, ’s werelds meest toonaangevende documentaire festival. Maar voor de mooiste films hoef je niet naar Amsterdam. The Movies haalt ze namelijk naar Dordrecht! Van 20 t/m 28 november kun je ze zien tijdens IDFA Extended 2021.

   

Documentaires zijn populair. Niet alleen op tv maar ook in de bioscoop trekken ze veel kijkers. Ze geven vaak een verrassende inkijk in een andere wereld, voorbij de vooroordelen of dingen die je dacht te weten. Vaak mooi in beeld gebracht en van onverwachte schoonheid.

Reden voor bioscoop The Movies Dordrecht om de mooiste documentaires van het IDFA naar je toe te brengen. Een week vol hoogtepunten!

Openingsfilm

Zo is er de openingsfilm van het festival: Four Journeys. Hierin vertelt Louis zijn indrukwekkende, persoonlijke verhaal over de éénkind-politiek in China en hoe hij als tweede kind zijn ouders in conflict bracht met de autoriteiten. 

Ontroerend beeld

De film COW geeft een intens ontroerend beeld van het leven van melkkoe Luma, die overgeleverd is aan het systeem dat mensen bedacht hebben. Regisseuse Andrea Arnold laat de liefhebbende kant van dit mooie wezen zien.

Jongeren met een missie

In de film Bigger Than Us gaat twintiger Melati op zoek naar jongeren over de hele wereld die zich inzetten voor het klimaat. Soms met een kleine bijdrage, soms met iets groots. Melati ontmoet jongeren die soms met gevaar voor eigen leven proberen de fouten van de generaties voor hen te repareren. Waar halen ze de kracht vandaan? Wat drijft hen?

Poëtische documentaire

Dan is er nog Turn Your Body To The Sun, een poëtische documentaire van Aliona van der Horst over een dochter die een ultieme poging doet om haar door de Tweede Wereldoorlog getekende vader te begrijpen.

En in Herr Bachmann und Seine Klasse duiken we volop in het hedendaagse onderwijs aan pubers en zien we hoe een leraar zijn klas inspireert en hen de sleutel geeft tot het gevoel van thuis zijn.

Festivalavond

Op dinsdagavond 23 november is er een festivalavond met een dubbel programma en persoonlijke inleidingen op de films door Movies-directeur Geert ter Steeg

Elke filmtitel wordt op 2 momenten vertoond. De toegangsprijs is met € 8,50 laag gehouden. Meer informatie en tijden staan vermeld op de website: www.themoviesdordrecht.nl.