Het Nationaal Onderwijsmuseum bruist tijdens de Dordtse Cultuurnacht!

Dordrecht bruist weer tijdens de Dordtse Cultuurnacht op zaterdag 9 oktober! Je kunt eindelijk weer volop genieten van alles wat Dordrecht te bieden heeft op het gebied van muziek, voorstellingen en kunst. In dit artikel lees je alles over de activiteiten in het Nationaal Onderwijsmuseum. Andere deelnemers zijn Bibelot, Dordrechts Museum, Kunstmin, ToBe, Cinema The Movies Dordrecht, het Energiehuis en Bibliotheek Aan Zet. 

Het Nationaal Onderwijsmuseum maakt er in ieder geval een feestje van! Tijdens de Dordtse Cultuurnacht bruist het namelijk van de swingende activiteiten in het Onderwijsmuseum! Muziek loopt als een rode draad door het programma. 

Dit kun je allemaal verwachten:


18.30 uur: Pre-cultuurnachtdiner
Om 18.30 begint het programma met een heerlijk pre-cultuurnacht diner. Chefkok Astrid componeert de volgende culinaire pareltjes op uw bord:
voorgerecht: salade van peer, walnoot en geitenkaas.
hoofdgerecht: vegetarische curry met rijst
nagerecht: gekaramelliseerde appeltjes met slagroomijs

Dit heerlijke drie-gangen diner kost € 19,50 per persoon. Vooraf reserveren via museumcafe@onderwijsmuseum.nl!

20.00 uur - 20.50 uur: OMG Coverband
Om 20.00 uur opent museumdirecteur Petra Reijnhoudt de museumnacht waarna de OMG Coverband het overneemt met een spetterend optreden. Deze 9-koppige band met de hysterische blazerssectie Happy Horns in de basisopstelling is uniek en werkelijk van alle markten thuis. Wij verheugen ons nu al op de Doe Maar classics!! Stilstaan is geen optie en meezingen valt niet te vermijden; geniet alvast van een voorproefje!

21.00 - 21.30 uur: De Grote Nationaal Onderwijsmuseum Muziek Kwis
In de educatieve ruimte wordt uw muziekkennis getest tijdens de Grote Nationaal Onderwijsmuseum Muziek Kwis! Schuif aan en verbaas iedereen met je kennis van de popmuziek van de jaren '60 tot nu!

21.30 - 22.15 uur: OMG Coverband
De tweede set van deze fantastische feestband!

22.30 - 23.45 uur: Old Skoolfeest
De band wordt afgewisseld met echt Old Skool Schoolfeest onder leiding van DJ Vuige Victor. Zijn geweldige muziekkeus staat garant voor een geweldig discofeest op muziek van de jaren '80 tot nu! Even uitpuffen? Dat kan: de bar is open!

Doorlopend
Daarnaast is er ook een doorlopend programma. In de Commisarissenkamer is een verrassend en gevarieerd programma samengesteld, bestaande uit de volgende ingrediënten die elkaar voortdurend afwisselen:

Vrouwenkwartet 'La Bohème'
In de Commissarissen kamer treedt vrouwenkwartet 'La Bohème' op met sfeervolle liedjes, schoolliedjes van vroeger en natuurlijk lekkere meezingers!

Voorlezen
Voorlezen voor volwassenen is een kunst op zich: neem plaats in een lekker zitzak en laat jr betoveren door onze voorlezers met werken van Toon Tellegen, Roald Dahl, Sprookjes uit 1000 en één nacht ...

Lezing
Geniet van een hilarische flitslezing door collega Janneke Pierhagen met de leukste afbeeldingen uit diverse generaties schoolagenda's. Over Gerard Joling, Dynastie en Joop Klepzeiker.

Tentoonstellingen
Tijdens de cultuurnacht kunnen bezoekers van het Onderwijsmuseum ook de tentoonstellingen 'Stap in de wereld van De Bosatlas' en 'Nazipropaganda voor de jeugd, 1933-1945' bekijken. Beide tentoonstellingen zijn overigens nog te zien tot en met 31 oktober.

Toegang
Voor deze swingende cultuurnacht in het Nationaal Onderwijsmuseum hoef je niet vooraf te reserveren (alleen voor het pre-cultuurnachtdiner is reserveren verplicht). Je bent van harte welkom op vertoon van uw CoronaCheckApp in combinatie met je legitimatiebewijs. Het Onderwijsmuseum hanteert een maximum aantal bezoekers, dus het kan zijn dat je even moet wachten tot er weer plaats is. De cultuurnacht duurt tot 0:00 uur.