Nationaal Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht

Museum met de grootste collectie op het gebied van onderwijs ter wereld Lees verder

Het Nationaal Onderwijsmuseum is een bijzonder leuk en leerzaam museum waarin alles draait om het onderwijs door de jaren heen. In totaal beheert het museum meer dan 390.000 voorwerpen die op de één of andere manier iets met onderwijs te maken hebben! Dat is de grootste collectie op het gebied van onderwijs ter wereld.

Lesmateriaal, prenten, schoolplaten, schriften, meubilair en schoolinrichting en nog heel veel meer. Het Onderwijsmuseum is dus dé plek om het onderwijs van vroeger en nu te beleven.

Het museum organiseert een scala aan tentoonstellingen en activiteiten. Zo zijn er verschillende programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn er activiteiten voor de buitenschoolse opvang, kinderen en volwassenen. Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen activiteiten in het museum doen.

Het museum is gevestigd in een markant gebouw De Holland, uit 1939 naar een ontwerp van de Nederlandse architect Sybold van Ravesteijn. Na jaren van ernstige verwaarlozing is het pand volledig in ere hersteld.

Het Onderwijsmuseum is in 5 minuten bereikbaar vanaf treinstation Dordrecht.