Filmtip * Tulip Fever: eerbetoon aan Hollandse meesters uit de 17e eeuw

Bioscoop The Movies en het Dordrechts Museum leggen een link tussen film en schilderkunst. The Movies presenteert 3 speelfilms die een raakvlak hebben met de tentoonstelling “In het Licht van Cuyp” die tot en met 8 mei te zien is in het Dordrechts Museum. Elke film wordt ingeleid door een curator van het museum, die de verbinding legt tussen de schilderkunst en de film.

Op 17 & 27 februari draait de film Tulip Fever. De film is een eerbetoon aan de Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Net als in de schilderijen van Cuyp en de Engelse schilders Gainsborough, Constable en Turner speelt belichting of lichtval in deze film een grote rol.

 

Tulip Fever is een kostuumdrama over een verboden liefde in Amsterdam tijdens de hoogtijdagen van de tulpenhandel.

Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz) is rond 1630 de Amsterdamse 'koning van de peperkorrels'. Hij handelt ook in tulpenbollen, die dankzij speculaties heel veel waarde hebben. Om nageslacht te krijgen trouwt hij het veel jongere weesmeisje Sophia (Alicia Vikander). Als cadeau wordt een portret van Sophia geschilderd door Jan van Loos (Dane DeHaan). Beiden worden verliefd en om samen verder te kunnen, probeert het stel ook snel rijk te worden met tulpenbollenhandel. Totdat de zeepbel klapt...


Prachtige composities en belichting

Met prachtige beeldcomposities en belichting brengt regisseur Chustin Chadwick een eerbetoon aan de Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Het verhaal is overladen met krasse wendingen, zotte personages en draait uit op een Shakespeareaans huishouden van Jan Steen.

Korting bij combi-bezoek

Bezoek je zowel de film als de tentoonstelling in het museum dan krijg je korting.
Op vertoon van een entreebewijs kost de film maar € 7.50.
Op vertoon van een filmkaartje voor deze film ontvang je € 5,-- korting op de entree van de tentoonstelling (t/m 8 maart 2022).

Koop hier je kaartjes voor de film!