DUNE: eerste grote Hollywood productie na corona in première

Eindelijk is het zover: er is weer een grote Hollywoodproductie verschenen. En je kunt hem zien op het grote scherm van The Movies Dordrecht! DUNE is de nieuwe verfilming van een beroemde sc-fi klassieker. Wat eerdere regisseurs niet lukten, lukt Denis Villeneuve wel! En de reacties zijn lovend. 

Er zijn meerdere redenen waarom je deze film moet gaan zien.

Allereerst de overwegend juichende recensies. DUNE is een baanbrekende Science Fiction roman uit 1965, maar is nog nooit succesvol verfilmd. Diverse pogingen daartoe strandden en de film die regisseur David Lynch er in 1985 van maakte werd zeer gemengd ontvangen. Regisseur Denis Villeneuve durfde het aan. En met succes: de recensies uit de internationale filmpers na de wereldpremière in Venetië zijn juichend.


Blade Runner

Denis Villeneuve, kennen we die niet ergens van? Zeker! Hij maakte eerder een prachtige, lange remake van een andere SciFi-klassieker: Blade Runner. Dus we zijn benieuwd wat hij van DUNE heeft gemaakt.

Geweldige sterrencast

Met Dune is de eerste grote Hollywoodproductie post-corona een feit.

Een andere goede reden om de film te gaan zien is de geweldige sterrencast die je aan het werk ziet, onder aanvoering van “rising star” Timothy Chalamet.

Heldenepos vol actie

En - last but not least - deze film bedient zowel een boxofficepubliek als liefhebbers van arthouse cinema. Want het heldenepos vol actie wordt gecombineerd met een mytische en bijna meditatieve vertelling over de staat van de mensheid.

Op het grote scherm

In The Movies Dordrecht gaat de film op het grootste scherm, ruim 2,5 uur lang. Maar verwacht geen bijzondere geluidstechniek of 3D-effecten. Het accent ligt op film genieten met aandacht en sfeer. Ideaal voor een mooie avond uit. Combineer het met een diner bij Daantje in The Movies of praat gezellig na in Movies-café.


De voorpremière van DUNE is op woensdag 15 september om 20:30 uur en vanaf donderdag 16 september is de film dagelijks te zien. Bekijk hier de tijden en koop je kaartjes!