Belangrijkste films van Charlie Chaplin terug op het witte doek bij The Movies Dordrecht

Dit jaar viert Charlie Chaplin’s eerste en baanbrekende speelfilm The Kid zijn 100ste verjaardag. Dat viert The Movies Dordrecht met de terugkeer van zijn belangrijkste speelfilms op het witte doek. Geheel digitaal gerestaureerd. 

In de maand oktober vertonen ze steeds in één speelweek de volgende titels:

The Kid (1921)
Modern Times (1936)
A King in New York (1957)
A Woman of Paris (1923)
The Great Dictator (1940)

Deze week trappen we af met The Kid. Met The Kid startte in 1921 de grensverleggende filmheerschappij van Charlie Chaplin. Vele kenners beschouwen deze titel als belangrijkste film uit het stomme tijdperk.

 

De film is een mix van komedie en drama. We maken kennis met Chaplins alter ego The Little Tramp, die zou uitgroeien tot één van de meest geliefde en iconische personages uit de filmgeschiedenis. De zwerver vindt een vondeling, die hij aanvankelijk bij anderen probeert te stallen. Maar als dat niet lukt, neemt hij zo goed en kwaad als hij kan de opvoeding ter hand. Vijf jaar lang zijn ze onafscheidelijk en een gehaaid duo in het beduvelen van mensen. Maar als the Kid (Jackie Coogan).ziek wordt en de dokter ontdekt dat hij niet de ware vader is, dreigt hij zijn maatje kwijt te raken.

De film bevatte veel elementen uit de jeugd van Chaplin zelf. Het werd wereldwijd een enorm box-office succes en was het fundament waarop Chaplin zijn carrière kon bouwen.

Reden genoeg om deze mooie film te gaan bekijken op het grote doek! Bestel hier je kaartjes.