Zomersymfonie: sprookjesachtige kunstmanifestatie in Park Merwestein

Op 1, 2 en 3 juli 2022 wordt Park Merwestein omgetoverd voor de 7e editie van Zomersymfonie. Het zomerse festival is een combinatie van een beeldententoonstelling, openluchtconcerten, high tea & brunch, dans, poppentheater, poëzie en workshops. Organisator Stichting Laethbloeyer verwacht ook dit jaar weer een bruisend evenement. Het thema is deze keer sprookjes. Lees hier alles over het programma.

Beeldententoonstelling

De basis van Zomersymfonie is een expositie in de open lucht met sculpturen van diverse kunstenaars. De sculpturen staan verspreid opgesteld in het park. De kunstenaars zijn het hele weekend aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Daarom heen is een mooi cultureel programma opgezet voor jong en oud.


Werk van José Jonkers en Leo Gerritsen

Vrijdag

Om 19.30 uur wordt Zomersymfonie officieel geopend door een sprookjesfee. Van 20.00 tot 21.00 uur kun je genieten van een meditatief openingsconcert. Na afloop is er een informatieve rondleiding langs de beelden in het park.

Zaterdag

Vanaf 10.00 uur zijn de beeldententoonstelling en het gedichtenlaantje open van Maria Vermijn . De kunstenaars vertellen je graag over hun werk. Om 10.30 uur laat Joy 2 Dance hun moves zien. Vanaf 12.00 uur worden alle bezoekers, van jong tot oud, uitgenodigd om in sprookjeskostuum naar het evenement te komen. Dus haal je mooiste outfit uit de kast en misschien win jij om 16.00 uur wel de prijs voor het mooiste kostuum tijdens het sprookjesdefilee op de rode loper!

  

Tussen 12.00 en 16.30 uur kun je genieten van een lekkere brunch en high tea met zalig gebak en lekkere hartige hapjes van Delicatento. De kinderen kunnen vanaf 12.00 uur sprookjeskastelen bouwen van hout en om 13.30 en 15.00 uur aanschuiven bij een voorstelling van poppentheater Xiewel. Om 14.00 uur is er voor kinderen en volwassenen een creatieve tekenworkshop van Zaza Wouters. De dag wordt afgesloten met een sfeervol zomeravondconcert onder de bomen van het Dordtse orkest Philspass, waarna je tot 22.00 uur de beeldenexpositie kunt bekijken.

 

Zondag

Ook op zondag is er een afwisselend cultureel programma. Vanaf 10.30 uur zijn de kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk en kun je bij WY Centrum voor Bewustzijn mantra zingen, mediteren en diverse workshops volgen. Om 12.30 en 13.00 uur wordt er gezongen door gemengd koor Pecora en kinderkoor Mozaïek. Vanaf 13.00 uur is een kinderspeurtocht langs de beelden en kunnen jong en oud aanschuiven bij de verhalenvertellers, musici en dichters op het podium in het park. Om 17.00 uur is de feestelijke finale van Zomersymfonie.

De toegang voor Zomersymfonie is gratis.