Zomerspecials bij The Movies


The Movies presenteert de komende weken 2 bijzondere filmreeksen als zomerspecials.

450 Jaar Eerste Vrije Statenvergadering:
Dit jubileum van de historische gebeurtenis in onze stad wordt uitgebreid gevierd tijdens het Hoffestival op 9 en 10 juli. Tijdens en in aanloop naar dat weekend vertoont The Movies een aantal films over “vergaderingen” waarin mensen beslissen over leven of dood, vrijheid of onderdrukking van andere mensen. Hoe uiteenlopend die ook zijn, de onderlinge dynamiek tussen de deelnemers en allerlei morele afwegingen maken ze altijd spannend. En de uitkomsten zijn veelbetekenend voor hen die erdoor geraakt worden:

Circle

VR 24/06 - CIRCLE     (VS, 2015). Een groep mensen die elkaar niet kent wordt gevangen genomen door een onzichtbare macht. Samen mogen ze beslissen over wie blijft leven en wie niet.
VR 01/07 – MARRIAGE STORY     (VS, 2019). Prijswinnend en indringend is dit drama over een (v)echtscheiding. Redelijk overleg over de voogdij en over verdeling van geld verdampt heel geleidelijk tot conflict.
ZA 09/07 & ZO 10/07 – 12 ANGRY MEN     (VS, 1957). Beroemd rechtbankdrama van Sidney Poitier is nog altijd actueel. Het debat tussen mannen over de vrijheid van een zwarte jongeman golft alle kanten op.

Previously Unreleased
De afgelopen twee jaar zijn veel films op de plank blijven liggen dankzij Corona. Filmmuseum EYE maakte een selectie en laat die nu door Nederland touren. Uiteraard vindt de tournee in Dordrecht ook een halte, bij The Movies. Heel uiteenlopende kwaliteitscinema, die hoge ogen gooide op filmfestivals wereldwijd.

The Souvenir I

Va. 23/06 – THE SOUVENIR     (VK, 2019)
Verlegen filmstudente stort zich naïef en diep in een relatie met een oudere man. Haar moeder vindt het maar niks. Een eerste liefde die veel kapot maakt.
Va. 30/06 - THE SOUVENIR: PART II     (VK, 2021    )
Vervolgfilm waarin de dochter de liefdesrelatie die haar ongelukkig maakte als bron neemt voor haar eigen afstudeerfilm.
Va. 14/07 - MASS     (VS 2021)
Beklemmend psychologisch drama over de ontmoeting tussen twee ouderparen, die van een mass shooter op een high school en die van zijn slachtoffer.

Va, 28/07 - THERE IS NO EVIL    (Iran 2020)
Vier verhalen over 4 mannen, die tot grote keuzes worden gedwongen wanneer de Iraanse overheid
hen opdraagt mee te werken aan een executie van gevangenen.
Va. 10/08 - DINNER IN AMERICA     (VS 2020)
Punkrocker en pyromaan John Q Public raakt verzeild in een onverwachte romance met een misfit meisje.
Va. 24/08 - AFTER LOVE     (VK, 2020)
Geroemd als beste Britse film van 2021. Na diens dood doet Mary een heftige ontdekking over een andere vrouw in het leven van haar man: veerbootkapitein Ahmed.

Elke titel krijgt enkele vertoningen binnen één week. Soms met inleiding. Check voor meer info, tijden en tarieven: www.themoviesdordrecht.nl