Wow! De visarenden zijn terug!

Yeah! De visarenden zijn terug op hun nest in de Biesbosch! En jij kunt deze iconische roofvogels nu live volgen via de webcam! De visarenden zijn te zien op de site van Natuurmonumenten Nederland, als onderdeel van het project Beleef de Lente. Het is geweldig dat ze er weer zijn, want ze broeden tot nu toe alleen in de Biesbosch.

En tot onze grote verbazing komen de visarenden elk jaar op precies dezelfde dag - namelijk 26 maart – terug naar het nest. Elk jaar … op precies dezelfde dag…..hoe dan? Er zijn nog zoveel wonderen in de natuur waar wij mensen niets van begrijpen.

 

Maar dankzij dit bijzondere project kun je nu dus wel meekijken met deze geweldige vogels. Er zijn heel wat voorbereidingen aan vooraf gegaan om het project mogelijk te maken. Alles moest op tijd gebeuren en zonder enige verstoring van de omgeving. De boswachters van Staatsbosbeheer werkten hiervoor nauw samen met Vogelbescherming Nederland en Luc Enting Films. En met succes! Dankzij de steun van Natuurmonumenten en Natuurhuisje.nl kunnen we nu elke dag genieten. Wil je meer weten over het project? Lees dan de blog van boswachter Harm Blom op www.boswachtersblog.nl.