Wereldrecord voor Wijnhuis No. 167

Dat Corona ook kansen biedt, bewijst Wijnhuis No. 167 aan de Groenmarkt in Dordrecht. Noodgedwongen begon het wijnhuis aan online wijnproeverijen. Dat werd echter zo’n succes dat ze een wereldrecord in de wacht sleepten: de grootste virtuele wijnproeverij ter wereld!

‘Corona of niet, je smaakpapillen moet je blijven prikkelen’, vindt Frank Kila van Wijnhuis No. 167. En dus startte hij vorig jaar april met een virtuele wijnproeverij. Deelnemers krijgen heerlijke wijnen thuisgestuurd en krijgen in een online sessie vanuit de Kunstmin uitleg van wijnkenners ErnstJan Overduin en Antoin Peeters. ‘We hebben allemaal behoefte aan gezelligheid en genieten. Nu de reguliere proeverijen niet door kunnen gaan, is dit een mooi alternatief.’

Bij de eerste try out van dit compleet nieuwe concept waren er 30 deelnemers. ‘En dat was maar goed ook, want het licht en geluid lieten nog wat te wensen over’, vertelt Frank. Maar de toon was gezet en de sfeer was weergaloos. 23 proeverijen verder, waarvan zo’n 8 grote degustaties rondom de feestdagen en landenthema’s, heeft hij de virtuele proeverijen naar een ongekend hoog niveau getild. Dit werd tijdens de voorjaarsproeverij in maart beloond met een officieel wereldrecord van de International World Records Organisation.