Weekendtips 9 en 10 juli

De vakantie is begonnen! Het weer wordt prachtig dus reden genoeg om lekker op stap te gaan in Dordrecht. Dit zijn onze tips voor dit weekend!

Bezoek het Hoffestival

Dordrecht viert dit jaar 450 jaar Eerste Vrije Statenvergadering. En dat doen we met het Hoffestival! Tijdens het Hoffestival zijn er meer dan 50 leuke activiteiten op en rond het Hof. Optredens, films, lezingen, escapetours, workshops, kunst, rondleidingen en meer! Zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen is er vanalles te beleven. Bekijk het programma in de evenementenkalender.

Hoog in de lucht

Onderdeel van het Hoffestival is Radman. Radman is niet zomaar een groot reuzenrad waarmee je prachtig over de stad heen kijkt. Radman vertelt ook zijn verhalen, van wat hij ziet en hoort. En zo wordt Radman een vorm van intiem theater.

Niet meer normaal in de Kunstkerk

Nog maar week kun je de fantastische expositie van Anouk Kruithof bewonderen in de Kunstkerk. Honderden mensen werkten mee en dat leverde een bijzondere beleving op. De ramen van de kerk worden kunst, er zijn fantasiedieren die je kunt knuffelen en er hangen kunstwerken aan het plafond. In de Kunstkerk kan alles! De toegang is gratis.

Stadsopera Maria, Keizerin van Dordt

Een bijzonder muziekspektakel dóór en vóór de Dordtse gemeenschap, rond de viering van 800 jaar stad. Een op waarheid gebaseerd verhaal over keizerin Maria, die 800 jaar geleden de stad Dordrecht als huwelijksgift ontvangt. Dankzij de stadsrechten die daarvoor worden vastgelegd kan Dordrecht uitgroeien tot bloeiende stad en kan Maria beslissen over haar eigen leven vol cultuur, feesten en spel.

De stadsopera wordt gespeeld door het Groot Film en Musical Orkest Timbres Divers, gezongen door solisten, koor en kinderkoor, gedanst en gespeeld door verschillende groepen Dordtenaren die zich onder de vleugels van Muziektheater Hollands Diep hebben verenigd om samen met partners als Big Rivers, Koorschool Dordrecht, ToBe en Motorclub Contact Dordrecht, de viering van Dordrecht 800 jaar stad tot iets onvergetelijks te maken!

Stadswandeling Verborgen Parels 

In de tour Verborgen parels laat een gids van Ontdek Dordrecht je de ‘hidden gems’ van de Dordtse binnenstad zien. Door de historische verhalen beleef je de highlights van de stad (zoals het Groothoofd, het Stadhuis en de Grote Kerk) op een verrassende manier. De tour komt ook langs plekken waar je als bezoeker of Dordtenaar voorbij zou lopen. De gids laat je door interessante verhalen het historische centrum beleven. Zondag 10 juli om 13.00 uur. Kosten €12,50. Reserveren kan via www.ontdekdordrecht.com.

Samenkomen voor vrijheid!

MeetUp: een mix van & voor jongeren die in spoken word, rap, creativiteit en vooral vrijheid elkaar willen vinden.. Beslis jij over de keuzes die je maakt? Of ga je mee in de waan van alle prikkels om je heen? Haak aan en laat ons jouw verhaal horen op het Hof van Nederland. De plek waar Nederland, 450 jaar geleden voor het eerst bijeenkwam om samen te werken voor vrijheid!  Zondag 10 juli om 16.00 uur.

Lekker naar de Biesbosch!

De Biesbosch is een prachtig natuurgebied bij Dordrecht. Hier kun je wandelen, varen, ontdekken en klimmen in het Klimbos. En wat is er fijner dan genieten van de heerlijke natuur!