Vocaal Ensemble De Witt Academy geeft prachtig najaarsconcert

Zaterdag 11 november geeft de De Witt Academy een schitterend najaarsconcert. Onder de naam Nordlig Himmel brengen zij werk van toonaangevende Scandinavische componisten ten gehore.
De Witt Academy is een vocaal ensemble bestaande uit geschoolde zangers en zangers met veel koorervaring. De bezetting kan per project verschillen, van koor a capella, met orgel of met een klein orkest.

Natuur in de muziek


In aankomend najaarsconcert staan Scandinavische componisten centraal, zoals Pärt, Nystedt, Esenvalds, Dubra, Gjeilo en Vasks. ‘Het mooie aan hun werk is dat je de natuur in de muziek hoort’, vertelt Margriet den Hartog, vaste muzikaal begeleider van de De Witt Academy. ‘Hoewel het moderne klanken heeft, komen er ook Gregoriaanse en Renaissance elementen in terug. Maar het kan ook heel verstild zijn. Het is heel goed mogelijk dat mensen die niet van klassieke muziek houden, deze muziek juist erg aanspreekt.’


Bij alle componisten in het programma hoor je een 'hemels' klankidioom, rijk aan lange tonen en lijnen met dissonanten. Dit is vooral te horen in het stuk Stars van Esenvalds waar op fantastische wijze de sterrenhemel wordt bezongen met begeleiding van gestemde glazen.

Het concert vindt plaats in de Remonstrantse Kerk in Dordrecht, op 11 november om 20.00 uur.

Entree: € 15 / € 12,50 en kinderen gratis. Kaarten zijn online te bestellen via

www.dewittacademy.nl/concerten