Vier de eerste nationale laarzendag!

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseren zoveel mogelijk partijen in NLDelta de allereerste Laarzendag in het kader van 600 jaar Elisabethsvloed. Op die dag wil de organisatie zoveel mogelijk mensen op laarzen laten lopen en zijn er overal activiteiten waarin laarzen centraal staan. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de prachtige delta waarin we leven en wil men bewustwording creëren voor de problematiek van het stijgende water.

Ook het Biesboschcentrum organiseert op deze dag diverse activiteiten zoals:

Laarzenpadexpeditie:
Ga samen met de Biesboschgidsen op pad en ontdek de natuur rondom het Biesboschcentrum. Vies worden mag!

Modderkeuken:
Een moddertaartje bakken of toch liever een lekker vies soepje koken? Het mag allemaal in de modderkeuken!

Op pad met Natuurlijk Sportief:
Lekker sporten en spelen in de natuur met alles wat je tegenkomt. Slepen met takken of rollen met stenen. Kijk goed om je heen en ontdek wat je allemaal kan met de dingen die je buiten tegenkomt. De trainer van Natuurlijk Sportief neemt je graag mee op pad.

Pimp je laarzen:
Geef je oude regenlaarzen met allerlei verschillende spulletjes een hele nieuwe look. Klaar? Trek ze aan en show ze als spetterende afsluiting op de catwalk!

 


De Laarzendag vindt plaats rondom het Biesboschcentrum. Zowel in de ochtend als in de middag wordt hetzelfde activiteitenprogramma georganiseerd. Je wordt in een groepje ingedeeld en gaat met dit groepje langs alle activiteiten. Je hoeft dus niet te kiezen waar je aan mee wilt doen, want iedereen komt overal langs.

Het ochtendprogramma start om 09.30 uur en duurt tot 12.30 uur. Het middagprogramma start om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur.


Om zeker te zijn van een plekje is het slim je vooraf aan te melden. Hiervoor stuur je een mailtje naar em.baars@dordrecht.nl. Je ontvangt van dan een bevestiging van je aanmelding.

Je kunt meedoen aan het ochtend- of middagprogramma. Je hoeft niet te kiezen waar je aan mee wil doen want je komt langs alle activiteiten. Je (groot)ouders of verzorgers kunnen ook gewoon meedoen, maar zij hoeven zich niet aan te melden.