Try-out Niels Jenster met nieuw ensemble

De Dordtse vibrafonist en componist Niels Jenster geeft op 19 juni een try-out concert met zijn nieuwe ensemble, de “Niels Jenster Good Vibe Group”. Dit concert dient als voorbereiding op aankomende studio-opnames. De band bestaat uit niet de minste topmusici: Teus Nobel (trompet), Daan Kluwer (saxofoon), Rommert Groenhof (bastrombone), Jeroen Vierdag (contrabas), Tuur Moens (drums), en Niels Jenster zelf op vibrafoon.

indrukwekkende carrière

Niels Jenster's liefde voor de vibrafoon begon op jonge leeftijd op de muziekschool, waar hij gefascineerd raakte door de klank en uitstraling van het instrument. Met een brede muzikale achtergrond, die variëert van jazzbands en klassieke jeugdorkesten tot een cum laude afstuderen als klassiek slagwerker aan het conservatorium van Hilversum in 1991, heeft Niels een indrukwekkende carrière opgebouwd. Zijn functie bij de Marinierskapel gaf hem de unieke kans om zowel klassiek als licht repertoire te spelen, wat leidde tot de oprichting van het ensemble “Bars & Bones”, waarin hij componeerde en arrangeerde voor blazers, vibrafoon en ritmesectie.


Naast zijn orkestwerk heeft Niels zijn horizon verbreed door samen te werken met ensembles zoals het Doelenensemble, het Symfonie Orkest Vlaanderen, en het Metropole Orkest. Hij werkte mee aan premières van kamermuziekwerken van componisten als Willem Jetz en James Wishard. Zijn brede muzikale interesse is kenmerkend voor zijn spel en composities.

Langgekoesterde wens

Met de oprichting van de “Niels Jenster Good Vibe Group” komt een langgekoesterde wens van Niels uit: het spelen van eigen composities op de vibrafoon, begeleid door blazers en een ritmesectie. Dit nieuwe ensemble belooft een unieke toevoeging aan de Nederlandse jazzscene te worden. Niels kijkt ernaar uit om met deze topmusici een prachtig album te maken.

Het try-outconcert op 19 juni in Muziekpodium DJS biedt een unieke kans om deze veelbelovende nieuwe band live te zien en horen. Mis het niet!

Woensdag 19 juni
Aanvang 21.00 uur
Muziekpodium DJS