Tip! GOUD: een geweldig filmdebuut van geboren Dordtenaar Rogier Hesp

De reacties op de film GOUD van Rogier Hesp waren bijzonder lovend. De Volkskrant gaf hem zelfs 4 sterren: "..sterk regiedebuut... virtuoos gefilmde turnscenes.." Op 19 november staat de film centraal in bioscoop The Movies en is er na de film een Q&A met de regisseur! [reserveer je tickets]Rogier Hesp is een filmmaker met Dordtse roots. In 2020 leverde hij met GOUD zijn speelfilmdebuut af. Helaas viel de release door de lockdown volledig in het water. Op initiatief Van de Rotary Club Johan de Witt ter Merwe biedt The Movies Dordrecht de filmmaker op 19 november een thuiswedstrijd. En na afloop kun je hem het hemd van het lijf vragen.

Keerzijde van medaille

Goud gaat over de verstikkende relatie tussen een gehandicapte vader Ward en zijn zoon Timo, een jonge turnbelofte. Samen delen ze één droom: goud halen op de Olympische Spelen. De vader legt de jongen een hard trainingsschema op. Maar als Timo vanwege een blessure in behandeling komt bij fysiotherapeute Irene raken nieuwe, heftige gevoelens in strijd met zijn toewijding aan zijn vader en de Olympische 'opdracht'. Wanneer Timo na een blessure weer terug de mat op komt, lijkt zijn focus op de sport verdwenen.


Intrigerend

“De relatie tussen een vader en een topsporter intrigeerde me’, vertelt Hesp in een interview met de Filmkrant. “Ik wilde een film maken over de keerzijde van de medaille. Ik vroeg me af: kun je zowel een liefhebbende vader als een dwingende coach zijn? Ik denk het niet. Een coach vraagt andere dingen dan een vader. Presteren is iets anders dan iemand helpen zich als mens te ontplooien.”

Kracht en kwetsbaarheid

Hoofdpersoon Timo wordt gespeeld door topturner David Wristers, die zonder acteerervaring een geweldige rol speelt. De Volkskrant schreef over hem: Volkskrant: ‘David Wristers vertolkt de jonge Timo met precies de juiste combinatie van kracht en kwetsbaarheid.’

Gouden Kalf

Ook het camerawerk van de film werd zeer gewaardeerd. De stijl is ingetogen, met dromerige beelden en lange takes. Cameravoering, muziek en montage staan allemaal in dienst van de beleving van Timo. Reden voor de jury van het Nederlands Film Festival om de film te belonen met een Gouden Kalf voor beste camera.

Wil je deze mooie film zien en kennismaken met regisseur Rogier Hesp? Reserveer dan snel kaartjes voor 19 november! [tickets]