Te doen in de voorjaarsvakantie

Het is voorjaarsvakantie! Er is vanalles te doen in Dordrecht, we geven je graag een paar leuke tips om te doen met de kinderen.

Op sporenonderzoek met Inspecteur Du Fleur

Inspecteur du Fleur gaat in de voorjaarsvakantie met kinderen op zoek naar sporen van dieren. Ontdek welke dieren er op het Weizigt terrein leven. Ze verstoppen zich vaak maar laten wel sporen achter. Samen ga je ontdekken wat voor soort sporen er allemaal zijn en of er ook speciale voorjaarssporen zijn. Soms treft Inspecteur du Fleur een crime scene aan dan moet er natuurlijk bewijsmateriaal verzameld worden!

Wo 1 maart om 14.00 uur
Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt
Van Baerleplantsoen 30 Dordrecht


Vetbollen maken in museum Van Gijn

In het voorjaar zijn vogels druk bezig met een partner zoeken, een nest bouwen, broeden, voedsel verzamelen en jongen voeren. Voor het broedseizoen kunnen ze wel wat extra energie gebruiken. De voorjaarsvakantie is het moment om ze een handje te helpen door een vetbol te maken. In de workshop gebruik je geen vervuilend plastic maar oude porseleinen kopjes. Een duurzaam materiaal en een knipoog naar de collectie kunstnijverheid van Huis Van Gijn.

Woensdag 1 maart om 11.00, 11.30, 12.00 en 12.30 uur
Locatie: Huis Van Gijn, Nieuwe Haven 30 Dordrecht

Knutselen met Iris

In het voorjaar komen langzaam alle beesten uit het bos weer tevoorschijn om het lentezonnetje op te zoeken. In deze workshop zet jij een van de dieren in het zonnetje. Met verf, eierdozen en jouw eigen fantasie maak je een dierenschilderij op canvas. Voor kinderen van 7 – 12 jaar

Wo 1 maart van 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97 Dordrecht


Open Dag Koloriet “Bootcamp”

Op woensdag 1 maart is er een bootcamp bij Koloriet van 12.00 tot 15.30 uur. Je kunt die dag allerlei workshops volgen, waaronder de DJ-lessen, maar ook breakdance, naaien, bubbling en theater. Daarnaast zijn er buitenactiviteiten van Wij voor de jeugd . Deelnemen is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Woensdag 1 maart van 12.00 tot 15.30 uur
Locatie: wijkcentrum Koloriet, Jacob van Marisstraat 70 Dordrecht


Theatervoorstelling De Gelukkige Olifant

Voorstelling naar een kinderboek van Youp van ’t Hek met muziek van Tim Akkerman. De olifant is zo ontzettend verdrietig, dat hij met zijn tranen het meer doet overstromen. Hij vindt zichzelf zo lelijk! Lars besluit hem te troosten. Samen met de dieren in het bos gaat hij op zoek naar een beter spiegelbeeld…

Wo 1 maart om 14.00 en 16.00 uur
Do 2 maart om 14.00 en 16.00 uur
Locatie: De Oude School
Dubbelsteynlaan-West 74 Dordrecht


Kindermiddag bij ToBe

Tijdens de voorjaarsvakantie is er een Kinderdag bij ToBe, speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ze kijken samen een film en er zijn workshops dans, kunst & design, muziek en/of theater.

Do 2 maart om 9.00 uur
Locatie: ToBe Cultuurcentrum, Noordendijk 148 Dordrecht


Kampvuurlezen in het Onderwijsmuseum

Kom je gezellig bij het kampvuur zitten in het Letterbos? Er wordt weer een nieuw, mooi en spannend verhaal voorgelezen! Waar zou het deze keer over gaan? Ontdek, beweeg en beleef het verhaal tijdens een interactieve vertelling! Voor kinderen van alle leeftijden. Aanmelden kan online bij het Onderwijsmuseum.

Vrijdag 3 maart van 10.30 tot 11.30 uur
Locatie: Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97 Dordrecht


Sterrenkijkavond in Mercurius

De sterrenwacht organiseert iedere zaterdagavond een Sterrenkijkavond! Tijdens de Sterrenkijkavond bekijk je onze expositie en mag je mee naar de Carl Zeiss telescoop. Bij helder weer kun je kijken door onze telescoop naar de dan interessante objecten aan de hemel. Maar ook tijdens bewolkt weer is de kijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen.
Reserveren kan via: https://www.sterrenwacht-mercurius.nl/agenda/

Zaterdag 4 maart om 20.00 uur
Locatie: Sterrenwacht Mercurius, Baanhoekweg 75 Dordrecht