Woon- en cadeauwinkel Opa & An bestaat 3 jaar

Woon- en cadeauwinkel Opa & An bestaat vandaag 3 jaar! De leuke winkel op de Voorstraat west opende 3 jaar geleden haar deuren en die verjaardag valt precies op de dag dat de winkels weer open mogen! Dubbel reden voor een feestje! En er is nog meer goed nieuws, want de winkel verhuist binnenkort naar een groter pand dichterbij het centrum.

Bij Opa & An vind je altijd iets leuks, voor jezelf, als cadeautje of voor je kinderen. De winkel onderscheidt zich door producten te kiezen die eerlijk geproduceerd zijn en duurzaam in gebruik.


Foto: Mirjam Broekhof

In het diepe gesprongen
“Ik wilde heel graag voor mezelf beginnen en duurzame producten verkopen’, vertelt Pascalle Miller-Turkenburg. “Al die plastic producten die maar kort mee gaan, zijn echt niet meer van deze tijd. Ik was net een webshop met eerlijke en duurzame producten begonnen toen dit pand vrij kwam. Ik hou van het contact met klanten dus toen ben ik in het diepe gesprongen.”

 

Verrassing voor klanten
En met succes. Opa & An is erg populair. Pascalle’s enthousiasme draagt daar zeker aan bij. En wie denkt dat duurzaam saai is, heeft heel wat gemist, aldus de goedlachse eigenaresse.

Natuurlijk wordt het 3-jarig bestaan van de winkel gevierd. Dat het precies valt op de dag dat de winkels weer open mogen, is op zich al een cadeautje. Alle klanten die iets online of in de winkel kopen, mogen een goodybag uitkiezen. In één ervan zit een shoptegoed van €50,- verstopt! Ook kun je voor een klein bedrag een mystery bag kopen met daarin een leuke verrassing.



Kinderspeelgoed
Tijdens ons gesprek staan de tassen vol bestellingen klaar. Naast de woonaccessoires, kaarten en cadeautjes, is ook de collectie kinderspeelgoed en kinderservies heel populair.

“Toen ik net bevallen was, merkte ik dat heel veel kinderspullen alleen maar plastic bevatten en ongezond geproduceerd zijn. Dat wilde ik anders doen. Al ons kinderspeelgoed is eerlijk en duurzaam geproduceerd en gemaakt van FSC hout uit Europa, zonder giftige verf.’

 

91 en trots
Natuurlijk zijn we erg benieuwd waar de naam van de winkel vandaan komt. “Iedereen vraagt of ik An ben’, lacht Pascalle. “Maar dat is niet zo. Ik heb de winkel vernoemd naar mijn opa en oma An. Zij hebben mij de liefde voor dieren en de natuur bijgebracht dus ik vond het extra leuk om de winkel naar hen te noemen. Mijn opa is nu 91 en nog steeds hartstikke trots.”

  

Verhuisplannen
Na 3 jaar is het tijd voor nieuwe plannen, verhuisplannen wel te verstaan. De winkel gaat verhuizen naar het oude pand van Bluebirds in the Backyard, naast Kind Zo Blij. Het pand is omgetoverd tot appartementen en een nieuwe winkelruimte.

“Ik heb er zin in”, vertelt Pascalle enthousiast. “De winkel is dan makkelijker te bereiken voor mensen. En ik ga van een smal, lang pand naar een breed pand met veel etalageruimte. Dat biedt veel extra mogelijkheden.” Als alles volgens plan verloopt, opent Opa & An in mei de deuren van de nieuwe winkel.

Je vindt Opa & An op de Voorstraat 440 in Dordrecht. Wil je gaan shoppen, dan graag even reserveren!