Weergaloze circusshows voor Oekraïne in Dordrecht

Update: 23 maart 2022: het circus is verplaatst naar 27 april t/m 8 mei

Circus Royal en de gemeente Dordrecht maken het onmogelijke mogelijk: een serie geweldige circusshows met zeer getalenteerde Oekraïense en Russische circusartiesten. De opbrengst gaat volledig naar giro 555 voor Oekraïne. Van 27 april t/m 8 mei zal er elke avond een show zijn en in het weekend twee keer per dag. Daar wil je zeker bij zijn dus bestel hier je kaarten!

Organisator Tonie Teuteberg van Circus Royal was aangegrepen door wat zich in de Oekraïne afspeelt. ‘Veel artiesten in de circuswereld komen uit de Oekraïne en Rusland’, vertelt hij. ‘Ook zij moesten vluchten. Het verschrikkelijk om te zien wat er allemaal gebeurt. Wij willen graag iets doen voor de Oekraïense bevolking. Toen ontstond het idee om een circusshow te maken met alleen maar Oekraïense én Russische artiesten. Want ook Russische artiesten vinden het verschrikkelijk wat er nu gebeurt. Samen gaan we er een mooie show van maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen.’

De tekst gaat verder onder de foto!

Veel steun voor het initiatief

Een circus optuigen in twee, drie weken. Voor velen is dat een onmogelijke taak. Niet voor Tonie Teuteberg van Circus Royal. Hij bewoog hemel en aarde om dit mogelijk te maken. Hij kreeg steun van de gemeente Dordrecht, die zich inzet om de vergunningsprocedure voor dit initiatief te versnellen. ‘De mensen hebben nu steun nodig dus we moeten nu iets doen’, benadrukt Tonie. ‘We zijn de gemeente Dordrecht zeer dankbaar voor hun steun en inzet om dit mogelijk te maken’.

De beste ter wereld

Het nieuws dat de show er komt ging als een lopend vuurtje door Europa. Overal vandaan wilden artiesten komen om mee te doen. ‘Het is hartverwarmend. De circusartiesten uit de Oekraïne en Rusland zijn de beste artiesten ter wereld’, legt Tonie uit. ‘Daar zitten de allerbeste circusscholen. Hun niveau is ongeëvenaard in Europa.’

De tekst gaat verder onder de foto!

Spektakel

Het belooft een heel mooi spektakel te worden met de mooiste en gewaagde luchtnummers en de beste acrobatiek. Gastheren Joop, Tonie en Marcel Teuteberg zullen zorgen voor een gulle lach. Dit alles wordt gehouden in het mooiste theatercircus van Hans Klok. 1000 comfortabele kuipstoeltjes en luxe loge stoelen zullen het publiek comfortabel laten genieten met een perfect uitzicht op de show.

Bestel je kaartjes

Steun dit geweldige initiatief en bestel je kaartjes voor dit circus voor vrede op www.dordtscircus.nl.
Het circus wordt opgebouwd op de Laan van Europa. De opbrengst van de shows gaat volledig naar giro 555.