Wantijpop doet het weer: deze topacts komen naar Dordrecht

Wantijpop is het leukste gratis muziekfestival van Dordrecht. Als 25 jaar staat het muziekfestival garant voor geweldige live acts, een fijne sfeer en gezellig publiek. En ook dit jaar weet Wantijpop weer mooie acts binnen te slepen. Zo kun je zaterdag 18 juni luidkeels meezingen met Duncan Laurence, Snelle, Meau en Goldband!

Muziekliefhebbers hebben 18 juni al maanden in de agenda staan. De afgelopen weken wordt er steeds meer bekend over het programma. Met Duncan Laurance haalt het festival weer een topact binnen.

Tweehonderd miljoen mensen wereldwijd zagen op zaterdag 18 mei 2019 dat Duncan Laurence het voor Nederland het Eurovisie Songfestival won met het prachtige Arcade. Het nummer groeide daarna tot ver over de grenzen uit tot een monsterhit. Vorig jaar passeerde hij de grens van één miljard streams op internet, een mijlpaal die maar voor enkele artiesten is weggelegd. Ook wist hij de top 30 te bereiken van de Billboard Hot 100, de allerbelangrijkste hitlijst ter wereld.

Hij trad op in veelbekeken Amerikaanse talkshows als Ellen en The Today Show, maar straks staat Duncan dus op ons eigen Wantijpop. Omdat hij niet meer in Nederland woont, treedt de zanger weinig op in eigen land. BOD Events, organisator van Wantijpop, is dan ook erg blij dat ze hem konden strikken voor het festival.

Ook singer-songwriter Meau is één van de grote namen die Wantijpop aandoet. Haar monsterhit Dat heb jij gedaan stond maar liefst 8 weken op 1 en sleepte een 3FM Award in de wacht voor beste song. Meau zelf kreeg de 3FM Talent Award.

Eerder werd al bekendgemaakt dat rapper Snelle, die in de afgelopen jaren vier keer een nummer 1-hit scoorde, de hoofdact is. Ook Son Mieux en Goldband, dat een 3FM Award voor beste groep mee naar huis mocht nemen, staan in de line-up. De 25ste editie van het festival wordt geopend door Waltzburg, een opkomende indieband uit Nijmegen. Er is ook ruimte voor muziek van eigen bodem want de populaire Dordtse partyfolkband Scotch zal acte de presence geven.

Het belooft dus weer een spectaculair festival te worden!