Visueel anime spektakel Belle te zien bioscoop The Movies

De Japanse animatieregisseur Mamoru Hosoda levert opnieuw een geweldige film af. In de visueel verbluffende film BELLE draait alles om een tiener met een dubbelleven. Beauty & The Beast meets The Matrix schreef Indiewire erover. En dat is niets teveel gezegd! De film werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival en is nu te zien in cinema The Movies. Speciaal voor anime liefhebbers wordt er op zaterdag 25 juni een speciale cosplay vertoning georganiseerd.


Verstrikt

Het verhaal: In het echte leven is Suzu een onzekere tiener die met haar vader in een klein stadje woont. Maar als ze online gaat in de virtuele wereld van ‘U’ wordt ze Belle, een succesvolle zangeres met miljarden volgers. Omdat niemand weet dat de verlegen Suzu het ware gezicht is achter het popidool, raakt ze steeds meer verstrikt in dit dubbelleven. Door haar ontmoeting met het Beest, een mysterieus wezen binnen ‘U’, komen haar online en offline leven steeds vaker samen. Suzu gaat op zoek naar het Beest en samen ontdekken ze wat het betekent om jezelf te zijn.

Twee werelden

In BELLE brengt Studio Chizu twee werelden overtuigend samen: het echte leven in prachtige handgetekende animatie en de virtuele wereld in digitale animatie. Zo hebben personageontwerpers van verschillende iconische Disney-films zoals Frozen, Tangled en Moana, bijgedragen aan de vormgeving van de personages. Daarnaast heeft Cartoon Saloon, de Ierse studio achter WolfWalkers, geholpen bij het creëren van enkele van de virtuele fantasiewerelden in BELLE.


Maar de film is meer dan verbluffende animatie. Hosoda laat zien hoe moderne techniek en internet de wereld verandert. Ondanks de problemen die dat met zich mee brengt, wil hij de positieve kanten laten zien en jongeren inspireren om het beste van hun toekomst te maken in een snel veranderende wereld.

COSPLAY 

Voor de liefhebbers van anime en cosplay is er zaterdag 25 juni een extra feestelijke vertoning en cosplaymiddag gehost door Anime-expert Jelmer Hemmes. Kom in je outfit en boek kaarten tegen gunstig tarief inclusief een flesje Ramune. Aanvang 16.15 uur. 

Koop hier je kaartjes voor deze prachtige animatiefilm!