Vanaf zaterdag 5 juni kunnen we weer naar de bioscoop!

Jaaa...weer een moment waar we al maanden naar uit kijken: vanaf zaterdag kunnen we weer naar de bioscoop!! En daar hebben we ontzettend veel zin in! Het is heerlijk om te zien dat de bioscoopagenda op de Dordrecht City App weer vol stroomt met de leukste, mooiste en grappigste films. The Movies Dordrecht heeft weer hele toffe films voor je klaar staan. Reserveer snel één van de 50 plekjes per film!

3 heerlijke familiefilms
Met het hele gezin naar de film, wat hebben we dat gemist. Maar dat halen we graag in met de 3 heerlijke familiefilms die op het programma staan.

Beleef de avonturen van de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn, die buiten de tuin op avontuur gaat en daar vanalles beleeft. 

Of schater mee met de hilarische capriolen van Buurman & Buurman die zich wagen aan bakken en grillen en het organiseren van een barbecue. 

Ook Tom & Jerry’s nieuwe avontuur wil je niet missen! Deze film is een verbluffende combinatie van klassieke animatie en live-action. De twee wagen zich op nieuw terrein en worden gedwongen tot iets ondenkbaars… ze moeten samenwerken!

Ook voor volwassenen staan er mooie films klaar. We lichten er vast 3 uit.

Nomadland
De film Nomadland werd bedolven onder de prijzen: Golden Globes, Bafta’s en maar liefst 3 Oscars: beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol. En eindelijk kun je hem zien op het grote doek. De film gaat over Fern, die na de ondergang van haar bedrijf besluit om als een moderne nomade door het westen van de VS te trekken. En dat levert prachtige beelden op.

De Slag om de Schelde (Première)
Een spectaculaire Nederlandse oorlogsfilm die het vergeten verhaal vertelt over een belangrijke episode in de bevrijding van Nederland. De levens van 3 jonge mensen kruisen elkaar: een Nederlander die tegen de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje die tegen wil en dank in het verzet wordt getrokken. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Ammonite (Première)
Twee steractrices, Kate Winslet en Saoirse Ronan, vertolken de rollen van Mary en Charlotte in een film die zich afspeelt in het Victoriaanse Engeland. 

De geprezen paleontoloog Mary Anning werkt afgezonderd in de woeste kuststreek in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar en nu zoekt ze fossielen, die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te kunnen onderhouden. Wanneer zij Charlotte Murchison ontmoet, een vrouw uit de hogere klasse die voor haar geestelijke gezondheid naar de kust wordt gestuurd, ontstaat er een intense relatie die hun levens voor altijd zal veranderen.