Tuvalu Media gaat filmen in Dordrecht voor nieuwe NPO serie

De crew van Tuvalu Media strijkt op zondag 14 en maandag 15 februari neer in het centrum van Dordrecht voor de opname van ‘Het verhaal van Nederland’.

Het Verhaal van Nederland vertelt in tien documentaire afleveringen hoe Nederland het land is geworden dat het nu is. Het is een epische reis door de tijd van de prehistorie tot nu, langs de allesbepalende gebeurtenissen en personen die Nederland hebben gevormd.

In de sfeer van 1900
Super leuk natuurlijk dat ook Dordrecht als filmlocatie is opgenomen! De opnames vinden plaats op de Pottenkade en in de Grotekerksbuurt. De scenes die hier gefilmd worden, spelen zich af in de periode rond het jaar 1900. Dat betekent dat de straten ook in de sfeer van deze tijd aangekleed gaan worden. Daar hebben we nu al zin in!

De straten zijn tijdens de opnames afgesloten en de materiaalwagens zullen op het Stadhuisplein en de Groenmarkt geparkeerd worden.

Tuvalu Media kennen we van grote producties als onder andere Maestro, DNA Onbekend en Kamp van Koningsbrugge. Ook maken ze regelmatig prachtige documentaires.