Te leuk om niet te doen: cursus levensverhalen schrijven

Hoe leuk zou het zijn als je het levensverhaal van je ouders kunt schrijven? Of je eigen levensverhaal of dat van iemand anders? Dat kan gewoon! Op 27 oktober start de cursus Levensverhalen schrijven waarin je precies leert hoe je dat kunt aanpakken. Het beste advies: niet wachten, gewoon doen!

Ieder mens zit vol boeiende verhalen! Laat ze niet verloren gaan maar schrijf ze op. Je hoeft geen super schrijver te zijn om toch een mooi levensverhaal te maken.

Van feiten naar boeiende verhalen

De cursus Levensverhalen schrijven zit boordevol tips en waardevolle informatie. In 4 tot 6 avonden (afhankelijk van de wensen van de groep) ga je in op alles wat met levensverhalen schrijven te maken heeft. Welke soorten levensverhalen zijn er? Hoe kies je de juiste vorm? En wat zijn de andere keuzes die je dan moet maken? Maar ook hoe krijg je interessante informatie boven tafel en voorkom je dat je blijft hangen in een opsomming van data en feiten?

Magazine of boek

Je gaat zelf aan de slag en leert hoe je informatie omzet naar boeiende verhalen, hoe je verschillende schrijftechnieken hanteert en – super leuk - hoe je stukjes informatie samenvoegt tot een levensmagazine of boek!

Schrijfervaring is niet nodig, enthousiasme en nieuwsgierigheid wel đŸ˜‰.


Enthousiast

Eerdere cursisten zijn erg enthousiast. ‘Ken je dat? Je bent bij je ouders op bezoek en het gaat alleen over koetjes en kalfjes, de kat van de buren, de bloemen in de tuin’, vertelt Rianne. ‘Maar als ze er niet meer zijn denk je ‘wat had ik je nog veel willen vragen!’ Hoe was het leven toen zij jong waren? Waar droomden ze van? Wat waren de uitdagingen waar ze voor stonden? Toch komt het er niet snel van om zulke gesprekken te voeren. Deze cursus brengt daar verandering in. Ik heb hen echt beter leren kennen. Niet alleen als ouders maar als de mensen die ze waren en nu zijn. En dat is een mooi geschenk'.

In opdracht

Erik koos ervoor om levensverhalen in opdracht te gaan schrijven. ‘Dat is erg leuk om te doen. Door de cursus durfde ik die stap te zetten. Het heeft me prachtige momenten en een bijzondere hobby /werk heeft opgeleverd’.

Wil jij ook leren hoe je levensverhalen kunt schrijven? Schrijf je dan snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Klik op onderstaande link en schrijf je in!

> Ja, schrijf me in!

Locatie: Dordrecht
Start: 27 oktober 2021, woensdagen van 19.00 tot 21.30 uur.
4 of 6 bijeenkomsten en thuiswerkopdrachten
Prijs: €149,- euro

De exacte locatie wordt nader bekend gemaakt.