Rockabilly Square start dit jaar op zaterdag met kroegentocht

Haal de petticoats van zolder, trek die polkadots maar uit de kast en zet je haar in de lak, want op zaterdag 26 en zondag 27 augustus gaan we terug naar de jaren ’50 en ’60. Denk aan rock 'n roll muziek, petticoats, oldtimers, food trucks, barbier en stands met kleding en lifestyle producten.

Dit jaar start Rockabilly al op zaterdagavond met een kroegentocht door het centrum van Dordrecht. Bij meerdere café s kun je alvast genieten van live muziek. Zondag pakken ze uit met meer podia en bands!

Foto's: Rockabilly Square

Het is alweer de 7e editie van het toffe festival. Organisator Wendy Stendert is gek op rock-‘n-roll en mode uit de jaren 50, 60 en 70. In 2014 opende ze haar eigen winkel, Stijlvol Retromode. Daarnaast organiseert ze jaarlijks, op de laatste zondag van augustus, het festival Rockabilly Square.

Er staat veel leuks op het programma. Tijdens de kroegentocht die zaterdagvond start, kun je al genieten van muziek bij Muziekpodium DJS, Rebel Rebel en de Lachende Monnik. Op zondag vanaf 13.00 uur barst het los op het Statenplein, de Statenplaats en de Houttuinen. De podia, markt en old timers trekken elk jaar veel bezoekers. Het leukst is het festival als je zelf ook gekleed gaat in de stijl van die jaren.