Record Store Day in Velvet Music

Op zaterdag 23 april vindt de elfde editie van Record Store Day plaats: hét feestje voor en van de onafhankelijke platenzaken over de gehele wereld. Ook deze keer zal platen- en cd-winkel Velvet Music er een feestje van maken in de winkel op de Voorstraat. Wat kun je verwachten? Toffe nieuwe releases en instore-optredens!

Overal ter wereld

Record Store Day is een uniek evenement dat plaatsvindt in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan. Het is hiermee het grootste maar ook het meest intieme muziekevenement ter wereld.

Exclusieve releases

Ook dit jaar zullen er weer honderden unieke en exclusieve releases het licht zien, veel daarvan speciaal en alléén ter gelegenheid van Record Store Day. Artiesten waarvan er uniek materiaal verschijnt zijn onder meer Prince, Blondie, Childish Gambino, Corinne Bailey-Rae, Dire Straits, Halestorm, Kensington, Madonna, Pixies en U2. De oplages zijn vaak heel klein dus reden genoeg om langs te gaan bij Velvet Music.

Instore-optredens

De winkelvloeren van meer dan 80 onafhankelijke platenzaken in Nederland veranderen op Record Store Day in kleine muziekpodia met meer dan 250 optredens. Ook Velvet Music heeft een tof programma voor je. Zo verzorgen Intergalactic Lovers (BE), Tusky, Nambyar en Frankie Fame (BE) een intiem optreden die dag. Alle optredens zijn gratis toegankelijk, maar vol is vol.

Ze heten iedereen welkom in Het Magazijn, Voorstraat 180. De winkel opent voor de verkoop van de speciale items een uur eerder dan gebruikelijk, namelijk om 09.00 uur.