Prachtig video kunstwerk te zien op Kunstmin

Dit wil je zien! De Kunstmin is tot het einde van de maand het decor van een geweldige video-projectie D-Light. Kunstenaar Arno Coenen – bekend van het prachtige plafond in de Markthal in Rotterdam – ontwierp een fantastisch videoprojectie die maar liefst 25 minuten duurt. De projectie is doorlopend te zien vanaf dat het donker wordt tot 20.00 uur.

Nu het op de podia stil is, wil Kunstmin graag de energie die normaal binnen voelbaar is, aan de buitenkant zichtbaar maken. Zij legden hun vraag neer bij Arno Coenen die meteen enthousiast was.

grote naam in de kunstwereld

Coenen woont in Dordrecht en maakt divers werk: van videokunst en 3D-animatie tot glasramen en mozaïek. Zijn visuals komen tot stand met de computer. Coenen is internationaal een grote naam. Zijn werk is opgenomen in collecties van het Rijksmuseum en Centre Pompidou in Parijs.

Een droom kwam uit

Coenen: ‘Ik maak werk voor in de openbare ruimte, dus deze opdracht paste echt heel goed bij mij wat ik maak. En Kunstmin vind ik een schitterend gebouw. Dat komt er dan nog bij. Echt, met deze opdracht kwam een droom uit. Ook het Kunstmin interieur van architect Sybold van Ravesteyn vind ik prachtig. Noem mij gerust een fan van zijn werk. Als je dan kunstwerk kunt gaan maken voor een gebouw waaraan hij gewerkt heeft, ja, dat is een grote eer.’

Kunst is hard nodig

De boodschap van de film is helder: het is goed dat er sinds het begin van de coronacrisis zoveel aandacht is voor onze fysieke gezondheid, maar laten we daarbij onze mentale toestand niet vergeten, zegt Coenen. 'De afgelopen tien jaar is er zoveel bezuinigd op cultuur en daar zie je nu de negatieve gevolgen van.'


De Hoorn des Overvloeds van Arno Coenen in de Markthal Rotterdam

Coronamaatregelen

Laat je meevoeren in de geweldige videovoorstelling van Coenen. Het kan tot 28 maart. Voor D-Light is geen ticket nodig. Kunstmin drukt bezoekers wel op het hart om 1,5 meter afstand te houden, thuis te blijven met klachten en op een ander moment terug te komen mocht het heel druk zijn.