Oscarzondag bij filmtheater De Witt

In de nacht van 10 op 11 maart zijn 's werelds belangrijkste filmprijzen weer uitgereikt. Grote kanshebbers met veel nominaties hebben gewonnen, maar ook verrassend veel nieuwkomers. Nederlands succes was er voor cameraman Hoyte van Hoytema (Oppenheimer). En er waren teleurstellingen zoals de lege handen voor Killers of the Flower Moon.

Het is inmiddels traditie dat op de zondag na de uitreiking de (belangrijke) winnaars te zien zijn in Dordrecht. Filmtheater De Witt neemt dit stokje over van Cinema The Movies. Op zondag 17 maart komen die winnende titels terug op het grote scherm.

Op 17 maart presenteren ze de belangrijkste winnaars in een festivalschema. Je kunt dus meerdere films na elkaar aanschouwen. Ze halen een paar films terug en enkele draaien gewoon door. Het programma is:

11:30 u. Anatomy of a Fall - winnaar Oscar voor Beste originele scenario

14:15 u. The Boy and the Heron - winnaar Oscar voor Beste animatiefilm

14:30 u. 20 Days at Mariupol - winnaar Oscar voor Beste documentaire

16:15 u. Poor Things - winnaar Oscars voor Beste Vrouwelijke hoofdrol, Beste production design, Beste kostuums en Beste make up

19:00 u. Oppenheimer - winnaar 7 Oscars waaronder Beste film, Beste regie en Beste camera.

19:30 u. The Zone of Interest - winnaar Beste niet Engelstalige film en Beste sounddesign.

Dompel je een dag onder in kwaliteitscinema. Wat je gemist hebt, kun je nog inhalen.

Stadsbrasserie De Witt heeft een menu vol kleine en grote gerechten + grote variatie in bieren, wijnen en cocktails om deze filmzondag ook lekker te maken. Een kleine filmquiz test je filmkennis en biedt kans op vrijkaarten en kleine prijzen.