Zaterdag is het zover: de Kunstkerk opent haar deuren!

Zaterdag is het zover: dan opent de Kunstkerk om 16.00 uur officieel haar deuren voor publiek! De Kunstkerk is de nieuwste blikvanger in het centrum van Dordrecht, gelegen tussen het Dordrechts Museum en Cinema The movies. We mochten vast een kijkje nemen en het ziet er geweldig uit!

Bij de Kunstkerk draait het niet om conserveren maar om het innoveren van kunst. Creatie en vernieuwing staan voorop. Van videokunst tot fotografie, van ruimtelijke installaties tot soundscapes en tech-art: bij de Kunstkerk is alles mogelijk. En dat maakt de Kunstkerk uniek. Toonaangevende kunstenaars krijgen hier een podium om de volgende stap in hun in kunstenaarschap te realiseren.

Boris Gunst, van de Stichting Kunstkerk (en Stichting Beeldende Kunst Dordrecht) werkte samen met ondernemer Dennis van Buuren om deze toffe nieuwe plek invulling te geven.

Niet meer normaal

Kunstenares Anouk Kruithof trapt af met het kunstproject NIET MEER NORMAAL. Uitgangspunt van het project was de aantrekkingskracht van wat wij niet normaal vinden. Het leuke aan dit project is dat iedereen er aan mee kon doen. Ruim 300 mensen hebben aan het kunstwerk bijgedragen met tekeningen, collages, tekst en foto’s. Het resultaat is een boeiende, kleurrijke wereld waar je overal iets verrassends ziet.

Hier zien we gelijk de visie van de Kunstkerk. Alles kan. Zo zijn de ramen voor dit project onderdeel van het kunstwerk, hangen er kunstwerken aan het plafond en liggen er kleurrijke creaties op de grond die je mag aanraken.


Alles kan

Dat juist Anouk Kruithof de eerste expositie opent is niet voor niets. Ze werd geboren in Dordrecht en is uitgegroeid tot een internationaal zeer gewaardeerd kunstenaar. Haar werk is onder andere geëxposeerd in het Museum of Modern Art in New York, TATE in Londen, Multimedia Art Museum in Moskou, Stedelijk Museum Amsterdam en veel andere internationaal toonaangevende musea.

Het werk van Anouk Kruithof laat zich niet vangen onder één noemer. Van installaties tot fotografie en van multimedia tot video, tekst en sculpturen: alles kan. Daarom is zij de aangewezen persoon om de prachtige Kunstkerk te openen met haar expositie.

Blikvanger

De kerk zelf is een kunstwerk op zich. Jarenlang stond het gebouw leeg en bogen verschillende groepen zich over de invulling ervan. Het pand werd op een hele mooie manier herontwikkeld. En het resultaat mag er zijn! De prachtige lichte ruimte heeft zijn karakter behouden en heeft een moderne uitbreiding gekregen. Er is een glazen verbinding gecreëerd tussen de Museumstraat en de Augustijnenkamp. In de kerk is de houten tribune en vide een blikvanger. Overal zijn prachtige materialen gebruikt en zie je met een knipoog de link naar de kerk terug. Hiermee is Dordrecht een nieuw icoon rijker! 

We laten nog niet teveel zien want hier moet je gewoon gaan kijken!

Ontmoetingsplek

Naast innovatieve exposities kun je bij de Kunstkerk straks andere kunstliefhebbers ontmoeten bij lezingen, film- en documentaire avonden, dans, theater en presentaties. Ook kun je de kerk zakelijk of privé huren voor bijeenkomsten, jubilea, bruiloften, presentaties, private diner of bedrijfsborrels. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Commercieel manager Sophie vertelt je er graag alles over.

Openingstijden exposities: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
Museumstraat 65 in Dordrecht, tegenover het Dordrechts Museum.