Nieuw op de Voorstraat West: heerlijke Syrische en Libanese gerechten bij Alaa Aldeen

Wil jij wel eens iets anders proberen? Dat kan! Op de Voorstraat west kun je nu kennis maken met heerlijke gerechten uit de Syrische en Libanese keuken. Op nummer 441 is namelijk Grillroom Alaa Aldeen geopend.

Als je voorbij loopt, komen de heerlijke geuren je al tegemoet. Binnen worden we hartelijk ontvangen door Mohamad Ammar, één van de eigenaren van de nieuwe zaak. Hij vertelt vol enthousiasme over de Syrische keuken en trakteert ons op lekkere koekjes met dadel en sesamzaad.

Libanese Kebbeh, met peterselie, een veelgebruikt ingrediënt in de Syrische en Libanese keuken

Vers bereid
Alles op de kaart van Alaa Aldeen wordt vers bereid. Naast heerlijke Syrische pasteitjes vind je er lekkere Libanese maza zoals humus, babaganoush, falafel, kebbeh en mtabel (aubergine met tahini). Ook kun je kiezen uit meerdere dürums, salades, pizza’s en schotels.

Passie voor koken
Mohamad deelt zijn passie voor de Syrische en Libanese keuken met zijn buurman Aisar Halabi, die al jaren kok is. Hij vindt het ontzettend leuk om Nederlanders kennis te laten maken met de lekkere gerechten uit zijn geboorteland. Vijf jaar geleden kwam hij naar Nederland. In Syrië was hij al 35 jaar tandarts, maar nu kiest hij voor zijn tweede passie: koken. Samen maken ze hun droom waar van een eigen grillroom.


Mohamad en Aisir in de keuken van de grillroom

Aladin
De naam Alaa Aldeen verwijst naar Aladin, het logo is de geest uit het beroemde verhaal uit Duizend en één Nacht. ‘Dit is en heel bekend verhaal in Syrië’, vertelt Mohamad. ‘De geest zorgt ervoor dat Aladin krijgt wat hij wil. Dat willen wij eigenlijk ook met de grillroom doen. We zorgen er graag voor dat onze klanten krijgen wat ze lekker vinden’. En lekker is het zeker! Dus ga zeker proeven bij Alaa Aldeen. Je wordt er gastvrij ontvangen.

De grillroom is geopend op woensdag tot en met zondag van 16.00 tot 21.00 uur. Binnenkort is het ook mogelijk om de gerechten bij je thuis te laten bezorgen.

Alaa Aldeen Grillroom
Voorstraat 441

3311 CT Dordrecht
Tel. 078-7854241