4 extra voorstellingen van Bezoek De Bleijenhoek

Heb jij de voorstellingen Bezoek De Bleijenhoek van het Weeshuistheater gemist in het najaar? Dan heb je nu een nieuwe kans! De voorstelling wordt namelijk nog 4 keer gespeeld. Deze unieke voorstelling mag je om meerdere redenen echt niet missen!

Bezoek De Bleijenhoek is een theaterstuk en stadswandeling ineen. Het neemt je mee in de wereld van een bewoner in een bijzonder stukje binnenstad. De Bleijenhoek is de voormalige havenbuurt achter de Voorstraat Noord die bekend werd door de stadsvernieuwingsdrift van architect Carel Weber, in de jaren 70.

Sloopmachines en nieuw elan

De bewoner, acteur Mathieu Güthschmidt , trekt je vanaf het begin direct zijn wereld in. Langs de woning van zijn eerste liefde, de plekken waar zijn vader als havenarbeider werkte, het huis waarin hij werd geboren en opgroeide. Het is alsof de stad één groot decor is, waarin jij als kijker en luisteraar rondloopt. Je hoort bijna de sloopmachines van de woningen die destijds tegen de vlakte gingen. Je voelt de onmacht van de bewoners als het stadsbestuur besluit dat alles plaats moet maken voor nieuwe idealen en nieuw elan. De plannen hebben grote impact op de bewoners en hun buurt. En dat nieuwe elan? Kwam dat er? Oordeelt u zelf.

Nieuwe vorm van theater

Bezoek De Bleijenhoek is een intrigerende, nieuwe vorm van theater waarvan je hoopt dat er nog veel meer gemaakt wordt. Ga het vooral zelf zien en ervaren!

De voorstelling is te zien op:
- zaterdag 14 mei - 19.30 uur
- zondag 15 mei - 14 uur
- zaterdag 21 mei - 19.30 uur
- zondag 29 mei - 14 uur

Duur: 75 minuten, prijs €10,-, voor bewoners van Bleijenhoek €5,-.
Reserveren: mail naar bezoekdeblijenhoek@gmail.com of whats app/bel naar 06-14198248. Meer informatie www.weeshuistheater.com.