Mode & Zo in de Visstraat drukbezocht

Heb jij Mode & Zo in de Visstraat al ontdekt? Deze winkel vol mooie tweedekans kleding opende pas haar deuren en sindsdien is het elke dag druk in de winkel. De winkel is onderdeel van Opnieuw & Co, bekend van de grote kringloopwarenhuizen in de regio.


Met de opening van onze eerste ‘Mode & Zo’ tweedehandskledingwinkel beantwoordt Opnieuw & Co de grote vraag naar goede gebruikte kleding. Het produceren van nieuwe kleding is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld. Tien procent van de wereldwijde broeikasuitstoot wordt namelijk veroorzaakt door de productie van kleding en schoeisel. Dit is meer dan de internationale lucht- en scheepvaart bij elkaar. Opnieuw & Co zorgt met de winkel voor nóg meer hergebruik van textiel en inzet van sociale werkgelegenheid.

 

“Ik vind het een prachtige winkel’, vertelt klant Marieke. “Zodra ze opengingen ben ik gelijk gaan snuffelen. En ik heb er al leuke zomerkleding gevonden. Waarom zou ik alles nieuw kopen als er zoveel mooie kleding is die nog goed is. We verspillen al teveel in de wereld. Dit is goed voor het milieu en goed voor mijn portemonnee haha!’’

Je vindt Mode & Zo op Visstraat 21. De winkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.