Liefde bloeit op in de Biesbosch

Vond je het de afgelopen dagen te koud om naar buiten te gaan? Gelukkig kun je lekker binnen blijven en genieten van de liefdesperikelen van de visarend in de Biesbosch.

De boswachters van Staatsbosbeheer zaten al vol spanning voor de webcam te wachten. Zou de visarend dit jaar weer naar het nest in de Biesbosch komen? De afgelopen jaren kwam hij steeds op exact dezelfde dag terug op het nest. Maar dit jaar was hij te laat. Zou hij wel komen?

Enthousiasme

Het enthousiasme was dan ook groot toen de bekende visarend een paar dagen later toch neerstreek op het nest. Een paar dagen daarna arriveerde nog een visarend. Wat dit het vrouwtje of een tweede mannetje? Het was op de webcam moeilijk te zien. Bij twee mannetjes zou het een strijd worden. Vorig jaar werden de vogelliefhebbers getrakteerd op webcambeelden die lieten zien hoe het mannetje zijn vrouwtje begroette en het hof maakte.

Liefde gaat door de maag

Gelukkig bleek het ook nu om het vrouwtje te gaan. Hoewel ze zonder aarzelen neerstreek op het nest, liet ze zich niet zomaar schaken. Het mannetje moest flink wat uit de kast halen. Toen hij aankwam met een flinke vis ging ze uiteindelijk over stag. Liefde gaat bij de vrouw dus ook door de maag.

Meekijken

Daarna volgden al snel amoureuze avonturen. Hopelijk kunnen we ook straks weer genieten van het broeden op de eieren en het grootbrengen van jonge visarenden.

Wil je ook meekijken? Dat kan op Visarend | Vogelbescherming.