Leuke dingen om te doen dit weekend

Dit weekend zijn er weer volop leuke dingen doen in Dordrecht. Hieronder een paar tips:

Op de motor voor Pieter Boele

Motorclub Contact organiseert vandaag een motortoertocht van 125 km, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Pieter Boele. Er wordt gereden in groepjes van maximaal 7 motoren. Als je wilt meerijden dan kun je je opgeven via: www.mccontactdordrecht.nl of zaterdag vanaf 10.00 uur bij het clubhuis aan het Grotekerksplein (achter de kerk). Als je geen navigatie hebt is dat geen probleem, want je kunt dan met een groep meerijden. Het vertrek is om 11.00 uur en de tocht eindigt bij de Pieter Boele. Minimale bijdrage: € 5,00.


Bijen- en Honingmarkt

Jaarlijkse bijen- en honingmarkt van de afdeling Dordrecht van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Er is van alles te zien en te beleven. Je kunt er uiteraard honing kopen maar ook jam, verzorgingsproducten, desembrood en alle benodigdheden voor het houden van bijen. Je kunt de bijenproducten proeven, kaarsen maken en oude ambachten bekijken. Natuurlijk staat er ook een bijendemonstratiekast en wordt er door imkers genetwerkt. Je kunt bijenvolken kopen en er is veel informatie over alles wat groeit en bloeit. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, Beverwijcksplein.


Rommelmarkt

In de Pauluskerk is er zaterdag een gezellige rommelmarkt met verkoop van kleding, boeken, cadeautjes en bloemen. Ook is er een foodtruck, fruitkraam en een koffiehoek. Locatie: Pauluskerk Zalencentrum, Albertine Agnesstraat 2 in Dordrecht. Van 9.00 tot 15.00 uur.


Orgelconcert door Jaap Boer

In de Augustijnenkerk geeft organist Jaap Boer zaterdag een inloopconcert. Hij speelt muziekstukken van onder andere Jan Zwart, César Franck, Max Reger, Alexandre Guilmant en Feike Asma. Het concert is gratis toegankelijk, maar een bijdrage om de kosten te dekken wordt op prijs gesteld. Van 14.00 tot 14.45 uur.


Jubileumconcert Dordts Accordeon Centrum

Jubileumconcert door het Dordts Accordeon Centrum dat 60 jaar bestaat. Ter gelegenheid hiervan wordt het orkest eenmalig uitgebreid naar 60 accordeonisten. De muzikale leiding is in handen van Paula van Wanrooij. Het programma is zeer gevarieerd, van dixieland tot pop en van volksmuziek tot modern. Locatie: Kerkgebouw De Wijnstok, Dubbelsteynlaan-West 70 in Dordrecht. Zaterdag 15 april om 19.30 uur. Toegang: € 5,00.


Rebel Live - The Wanderers Play It Sweet

Een ontspannen luisterconcert in de sfeer van het sitdown gedeelte van Elvis’ 68 comeback special. Maar niet alleen Elvis komt aan bod. De heren hebben een groot 50’s & early 60’s repertoire dus dat gaat van Buddy Holly tot Neil Sedaka en verder! Kom lekker genieten van die prachtige liedjes uit de jaren ’50 & ’60. Omsingeld door de 45 toeren plaatjes van DJ Rootz.

Het is ook mogelijk om vooraf een 3 gangen “Elvis menu” te reserveren. Een eigenzinnige Rebel Rebel interpretatie van de favoriete gerechten van The King. Houttuinen, zaterdag 15 april vanaf 20.00 uur.


Amusetour

Geniet zondag vanaf 12.00 uur van de mooie stad Dordrecht tijdens een wandeling langs 6 toprestaurants: ‘t Bevertje, Rebel Rebel, Luca, Doks Bar & Bites, Kunstkerk en Merz. Proef verschillende combinaties van amuses en wijnen, speciaal bereid door de deelnemende restaurants.

Kaarten kosten € 64,50 p.p. voor 6 amuses, 6 bijpassende dranken en een extra beleving van een lokale delicatessenwinkel.