Leuke dingen om te doen dit paasweekend!

Het belooft een heerlijk paasweekend te worden! Wil je erop uit? We geven je leuke tips!

16 april: Dordrecht Pakt Uit

De evenementen gaan weer beginnen! En we trappen af met Dordrecht Pakt Uit: een dag vol gezellige activiteiten, lekkere proeverijen en leuke acties. In heel veel winkels wordt iets leuks gedaan: creatieve workshops, kinderactiviteiten, proeverijen, kortingsacties, modeshows en nog heel veel meer! Natuurlijk is er live muziek en entertainment. Knuffel de paashaas, laat je schminken, swing mee met live muziek, maak een selfie met een mega instagramframe, laat je portret tekenen.. Kom gezellig naar de Dordtse binnenstad en laat je verrassen!


16 april: Paasfeest bij Louterbloemen

Bij dierenzorgcentrum Louterbloemen kun je zaterdag 16 april om 12.00 uur paaseieren zoeken met de Paashaas, tegen inlevering van iets lekkers voor de asieldieren. Daarnaast worden er ritjes met de dierenambulance gemaakt, kun je geschminkt worden, zijn er rondleidingen, kun je pannenkoeken en hondenkoekjes versieren.


16 april: Honing- en bijenmarkt

Op het Beverwijcksplein wordt de 81e Honing- en Bijenmarkt georganiseerd. Hier kun je vanalles leren over deze bijzondere beestjes, hun honing en de imkerij. Ook kun je er lekkere honingproducten kopen.


De Paashaasacademie in de The Movies 16,17,18 en 20 april

Heerlijke familiefilm over haas Max. De jonge haas Max is supertrots dat hij als eerste stadse haas is aangenomen op de Paashaas Academie. Op een geheime plaats, diep in het bos, krijgt hij een speciale training. Pasen staat immers voor de deur en straks moeten Max en zijn nieuwe vrienden ervoor zorgen dat alle kinderen hun paaseieren krijgen. Wanneer het magische gouden ei ineens zwart kleurt, breekt er paniek uit in het bos. Dit betekent dat Pasen in gevaar is! Max zijn enige kans om het grote feest te redden, is samenwerken met het vossenjong Ferdinand. Maar kan een haas een vos wel echt vertrouwen?

16 april: PASSIECONCERT DOOR DE WITT ACADEMY

De Witt Academy geeft een prachtig passieconcert op zaterdag 16 april in de Remonstrantse kerk aan de Cornelis de Wittstraat. Laat je meevoeren op de klanken van Barokorkest Florilegium Musicum en de stemmen van solisten Sylvia Peters, Marleen Goethals, Uros Petrac, Kees Heijink en Jan Douwes. Aanvang 20.15 uur.


18 april: Paaseieren zoeken in de tuin van het Dordrechts Museum

Op maandag 18 april, tweede paasdag, kunnen kinderen de eieren van de beroemde Dordtse eend Sijtje zoeken in de tuin van het museum. Sijtje legde wel honderd eieren per jaar en dat was zo bijzonder dat Aelbert Cuyp een portret van haar schilderde. Neem zelf een mandje of tasje mee en zoek mee naar de (snoep)eieren. Als je wilt kun je daarna ook nog een bezoekje brengen aan Sijtje in het museum.


18 april: Vier pasen bij Weizigt

Kom 2e paasdag naar paaseieren zoeken in de Tuinen van Weizigt. De vijf zoekrondes zullen starten vanaf 10.30 uur. Elke ronde duurt een half uur. De eieren die je gevonden hebt mag je inwisselen voor een echt ei dat je vervolgens mag versieren. Om helemaal in de paasstemming te komen, knutsel je in het Koetshuis je eigen paashaasoren en laat je je mooi schminken. Op de Stadsboerderij kan je kuikens knuffelen.


17 en 18 april: met de kano of sup de Biesbosch in

Het is een ideaal weekend om de prachtige Biesbosch te verkennen en optimaal te genieten van de zonnestralen. Stap na je paasbrunch met familie in de kano of ontdek met vrienden de mooiste plekjes op de SUP. Drijf Dordrecht staat eerste paasdag en tweede paasdag de hele dag voor je klaar!