Laat je verrassen op fantasy festival Eallum

De Biesbosch wordt dit jaar in het pinksterweekend omgetoverd tot het Fantasy Festival Eallum. Deze tweede editie wordt gehouden op 18 en 19 mei 2024. Liefhebbers van Fantasy, Gothic, Middeleeuwen, Vikingen, Piraten, Steampunk, Cosplay, Anime en Wicca kunnen hun hart ophalen tijdens dit kleurrijke festival. Ben jij niet zo’n kostuumpersoon, maar houd jij wel van de fijne, ontspannen sfeer op de bestaande evenementen? Ook dan ben jij van harte welkom, want bij Eallum is iedereen gelijk.

FESTIVALTERREIN

Het glooiende grasveld tussen de bomen in de Biesbosch, net achter de Sterrenwacht Mercurius, wordt omgetoverd tot een divers festivalterrein. Het grasveld wordt bezaaid met marktkraampjes, pagodetenten, meerdere horeca-aangelegenheden en een  podium. Het open en ruime gevoel van vorig jaar is terug te zien in de opzet van het terrein  met ruime paden, grote stukken open veld en tarps die onderdak bieden tegen brandende zon of eventuele regen.

KLEURRIJKE BEZOEKERS

Eallum wordt druk bezocht door kleurrijke bezoekers! Van vikingen, tot steampunk, tot oorlogsreënactors, prinsessen, feeën, elven, dwergen, mensen in dagkleding en kinderen die heerlijk spelen in de hooibalen of op het fantasie-eiland. Bij Eallum is iedereen welkom. Niet voor niets is Eallum een oud-Keltisch woord dat allen betekent. Kostuum of dagkleding, ouders met kinderen, vriendengroepen, opa's en oma's, écht iedereen is welkom.

VOOR IEDER WAT WILS

De kraampjes staan vol met unieke spullen. Tiara's, kostuums, replica zwaarden uit films als Lord of the Rings, handgesmeedde sierraden, kristallen, bordspelaccessoires, dobbelstenen en nog veel meer. Op het podium is voor iedereen iets leuks te zien: Balfolk voor iedereen die een ouderwets gezellige dans wil leren in een mix tussen optreden en workshop; voor wie houd van ritualistische dans en vuurspuwers staat Womanhood met hun geaarde en imponerende optredens klaar, mensen die willen springen en dansen kunnen niet mis bij Sowulo en zelfs voor de fans van Nederlandse Death Metal sluit Heidevolk op zondag het festival af.

TICKETS

Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, welke aan de deur en online gekocht kunnen worden. (Let op: Aan de deur zijn de tickets €5,- duurder.) Er zijn dagkaarten en passe-partouts beschikbaar voor zowel volwassen als kinderen (4 tot 12 jaar). Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Dagkaarten Volwassene € 20,- p.st. / Kind (4-12) € 7,50 p.st.
Passe-partout Volwassene € 35,- p.st / Kind (4-12) € 12,50 p.st.

Locatie: Baanhoekweg t.h.v. nr. 75