Koningsdag in Dordrecht: dit staat er op het programma


Tijdens Koningsdag is er veel te doen in Dordrecht. Reden genoeg voor een bezoek aan onze bruisende stad. Dit staat er allemaal op het programma in de binnenstad.

1.    Koningsconcert Statenplein 26 april 19.30 – 22.00 uur

Koningsdag begint al op woensdagavond 26 april met een swingend Koningsconcert op het Statenplein. Met in het voorprogramma de eigen stage-band: De Donuts. Gevolgd door de opzwepende ritmes van de Utrechtse Studenten band. Deze bigband met swingende studenten maakt van ieder optreden een feestje. De band bestaat uit 19 studenten welke aan de Universiteit of Hogeschool van Utrecht, naast hun studie op hoog niveau met elkaar musiceren. Met hun repertoire brengen ze een breed publiek in aanraking met frisse en moderne visie op jazzmuziek. Ook experimenteert deze Bigband met verschillende muziekstijlen en invloeden jazz, soul, funk, en wereldmuziek. Dit komt allemaal terug in het repertoire.

2.    Rondgang Jubal 09:30 uur – 10:30 uur

Voorafgaand aan de aubade bij het stadhuis zal Jubal een muzikale rondgang maken en spelen bij Het Gasthuis Dordrecht, Vest 90.
Route heen: Museumstraat, Nieuwstraat, Vest
Vest: Spelen bij het Gasthuis Dordrecht, Vest 90 te Dordrecht.
Route terug : Vest, Spuiboulevard, Achterom, Visstraat, Voorstraat, Lombardbrug, Stadhuisplein.

3.    Aubade bij het Stadhuis 10.30 – 11.30 uur

Wat is Koningsdag zonder aubade. Het is het officiële startschot van Koningsdag. De Dordtse aubade wordt afgenomen door burgemeester Wouter Kolff. Vanaf het bordes van het stadhuis zal de burgemeester met zijn vrouw en de gedecoreerden de aubade bijwonen. Na de aubade zal een toost worden uitgebracht op de verjaardag van Z.M. Koning Willem Alexander.

4.    Oranjemarkt 07.00 - 17.00 uur

Lekker rondsnuffelen tussen de leukste spulletjes, dat kan op de super gezellige en drukbezochte Oranjemarkt. Op de Nieuwstraat, Hofstraat, Vriesestraat en Vrieseplein verkopen bewoners van de binnenstad voor de deur hun spullen. Ook zijn er kraampjes van deelnemers buiten de binnenstad. Deze zijn te vinden op de Grote Kerksbuurt tot de Visstraat en de Sarisgang.

5.    Kindervrijmarkt in de Kloostertuin 07.00 - 17.00 uur

Voor de kinderen is er een echte kleedjesmarkt in de Kloostertuin. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier gratis hun spulletjes verkopen en hoeven zich niet aan te melden. Wees er wel vroeg bij want: vol is vol. Er is controle op wat voor spullen er verkocht worden, het moeten echte kinderspulletjes zijn zoals speelgoed e.d.

6.    Oranjebandshow 13.30 - 17.30 uur

Vanaf 13.30 uur zullen op het Statenplein diverse muziekkorpsen uit Nederland een show opvoeren ter gelegenheid van Koningsdag 2022. De deelnemende korpsen zijn: Drum & Showband Adest Musica uit Sassenheim, Drum & Bugle Corps Jubal uit Dordrecht, Chr. Muziek & Showband Juliana uit Amersfoort, De Rijnmondband Schiedam en Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk.

7.    Koningsdagbrunchconcert Tafel van 100 (vol)

Gezellige brunch ter gelegenheid van Koningsdag 2023, met het idee om 100 verschillende Dordtenaren met diverse achtergronden aan tafel te krijgen. In een ontspannen sfeer zal er gegeten worden waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door The Easy Tones.

8.    Finns Koningshouse vanaf 13.00 uur

Finns maakt altijd een feestje van Koningsdag. Met gezellige muziek, drankjes en heel veel gezelligheid op het Blauwpoortsplein.

9.    Kinsday afterparty in de Kazerne vanaf 20.30 uur – 04-00

De Kingsday Afterparty van Dordrecht in de Kazerne. Diaz & Bruno draaien stomende muziek tot in de kleine uurtjes. Van feest tot urban. 18+, tickets €10,- voorverkoop. Aan de deur duurder.

10.    DoYouDo in het Dolhuis Koningsdag Afterparty 22.00 – 04.00 uur

Ook dit jaar brengt het Dolhuis een afterparty van je Koningsdag! Dolhuis heeft zijn bovenverdieping heringericht tot een sfeervolle Cocktail Lounge Area! Line-up: Brody Fox, Renco, Sam Chan en Tobias Prins. 18+ (ID verplicht), tickets €10,-. Doorsale only.

11.    Vuurwerkshow Drierivierenpunt 22:30 uur – 22:50 uur

We sluiten alle festiviteiten af en volgens traditie eindigt Koningsdag 2023 dan ook met een spectaculaire vuurwerkshow op het Drierivierenpunt. Op het drie-rivieren-punt (Merwede, Oude Maas en de Noord) wordt in samenwerking met de buurgemeenten Papendrecht en Zwijndrecht vanaf een ponton een indrukkende vuurwerkshow afgestoken door Dutch firework professional. De vuurwerkshow en is vanaf het Groothoofd en Merwekade perfect te zien.