Het wordt weer feest bij de intocht van Sinterklaas! Zo ziet het programma eruit:

Zaterdag 12 november is het zover: de intocht van Sinterklaas in Dordrecht. Om 12.00 uur zet hij voet aan wal. Tenminste, als het allemaal goed gaat. Wie het Dordtse Sinterklaas journaal gevolgd heeft, weet dat de Sint weer de nodige obstakels te overwinnen heeft. Als dat maar goed gaat….


Voor corona kwam Sinterklaas met zijn stoomboot aan in de Wolwevershaven. Door de vele woonschepen die daar nu liggen en de geringe diepgang van de haven, was dat dit jaar geen optie. Daarom komt de Sint nu via het Maartensgat aan bij de Grote Kerk. Maar o jee o jee, de Lange Geldersekade ligt nog gedeeltelijk open. Hoe gaat de Sint dat oplossen?

Groot feest

De Sint houdt wel van een feestje. Dat bleek vorig jaar al tijdens het MeeSwingfeest bij de Grote Kerk. Daarom nodigt hij alle kinderen van Dordrecht uit in de tuin van de Grote Kerk om weer een spetterend feest te maken van de intocht. Daar kunnen ze op grote schermen volgen hoe de Sint aanmeert en de nodige obstakels overwint. Zodra Sinterklaas en de pieten arriveren bij de Grote Kerk barst het feest los!

Tour door de binnenstad en Winkelcentrum Crabbehof

Nadat de Sint zijn stramme spieren een beetje losgedanst heeft, vertrekt het bonte gezelschap voor een gezellige tour door de Dordtse binnenstad. Via de Nieuwe Haven, Grote Markt, Wijnstraat en Groenmarkt gaan ze naar de Visstraat. Eindpunt is het Bagijnhof en de Vest. Daar heeft de Sint wat tijd om op adem te komen voordat hij doorgaat naar Winkelcentrum Crabbehof. Hier zorgt de Pietenband voor live muziek en er tijd voor foto’s met de goedheiligman.

Het programma:

11.30 uur: Start voorprogramma in de tuin van de Grote Kerk.

12.00 uur: Zou het allemaal gaan lukken? Zodra de Sint en Pieten arriveren barst het feest echt los.

13.30 uur: Tijd voor een feestelijke tour door de binnenstad.

14.30 uur: Even uitblazen en door naar Winkelcentrum Crabbehof waar de Pietenband zorgt voor live muziek en kinderen op de foto kunnen met Sinterklaas en de Pieten.

Een leuke vraag voor de Sint?

Natuurlijk zou de Sint het liefst met alle kinderen praten, maar zoveel tijd heeft hij helaas niet. Heeft jouw kind een leuke, interessante of verrassende vraag aan Sinterklaas? Mail deze dan naar de Dordrecht City App (info@dordrechtcityapp.nl) dan leggen wij de 10 leukste vragen voor aan de Sint. Misschien heeft hij in de week na de intocht wel tijd om ze te beantwoorden.

Dolle boel

Het wordt zaterdag hoe dan ook een dolle boel. Kom je met de kinderen naar de binnenstad, verzamel dan bij de Grote Kerk voor het feest met Sinterklaas. Kom zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer. De auto parkeren kan gratis bij de Weeskinderendijk of betaald in garage Spuihaven.