Herfstvakantie! 8x de leukste tips om te doen met kinderen

De herfstvakantie staat voor de deur. Dat betekent heel veel leuke dingen om te doen met kinderen! We geven je 8 (of eigenlijk 12) tips om te doen in Dordrecht. Veel plezier!

1. Dordt Safari: tour en poffertjes

Ga jij deze herfstvakantie mee op safari door Dordrecht? Dordrecht is de oudste stad van Holland. Als je samen met de gids van Ontdek Dordrecht door de straatjes dwaalt, kun je super mooie, stoere, grappige en ontroerende verhalen ontdekken. Een Dordrecht-safari dus: want wist je dat overal in de stad de leukste dieren kunt ontdekken? Op gebouwen, op geveltjes, op de kerktorens, in het water, op de straat en in standbeelden. Ontdek jij de meeste Dordtse binnenstad-dieren? Helemaal leuk: na de rondleiding ga je gezellig poffertjes eten!

Op meerdere tijden op 19, 20 en 21 oktober. €10,- per persoon. Reserveer op www.ontdekdordrecht.com.


2. Cinekid on Tour

Het grootste kinderfilmfestival komt ook naar Dordrecht! Dat betekent genieten van veel leuke en bijzondere kinder- en familiefilms in The Movies Dordrecht! Een heerlijk uitstapje voor kinderen van 3 t/m 13 jaar en hun (groot)ouders. Dus popcorn op schoot en genieten maar. 

De volgende filmtitels staan op het programma:
De avonturen van Anansi de Spin (4+, 40 min)
Mijn leven is een Circus (8+, 105 min)
Mijn Ouders Zijn Gescheiden (9+, 64 min)
Wonderlijke Werelden (6+, 55 min)

Rondom deze films is er een leuk spelactiviteiten of een naprogramma. Daarnaast kun je in The Movies Dordrecht nog genieten van Seal Team en The Addams Family.

Cinema The Movies | Nieuwstraat 62 Dordrecht Reserveer hier je kaartjes


3. Crazy Spingparadijs

Het Crazy Springparadijs is een evenement dat bij alle kinderen in de smaak valt. Een dag klimmen, klauteren en springen op tientallen lucht- en springkussens, hoe leuk is dat! Crazy Springparadijs is hét grootste spring- en luchtkussenparadijs van de regio! Kosten €6,- per kind (ouders zijn gratis!). Jullie zijn van harte welkom in de herfstvakantie op 19, 20, 21 en 22 oktober 2021 in De Sportboulevard.

Sportboulevard | Fanny Blankers-Koenweg 10 Dordrecht


4. Hutten bouwen en LetterLAB in het Onderwijsmuseum

In de herfstvakantie zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen in het Onderwijsmuseum. Zo kun je op avontuur met Tim de boswachter en een eigen minihut bouwen (voor kinderen van 5 tot 9 jaar). In de herfstvakantie op de woensdag en vrijdagmiddag!

Ook is er het splinternieuwe LetterLAB. Een toffe plek waar je allerlei leuke dingen kunt doen en maken. Maak je eigen geheimschrift dat niemand kan ontcijferen of maak je eigen husselwoordenposter, ga aan de slag met letterkunst of bedenk en versier een elfje. Kleinere kinderen kunnen hun eigen woordkaart maken of met stempels woorden en plaatjes maken in zand.

Nationaal Onderwijsmuseum | Burgemeester de Raadtsingel 97 Dordrecht


5. Drones en 3D printen in de Stadsbibliotheek

Wil je alles weten over drones? Van zelf maken tot laten vliegen? Dan moet je dinsdag 19 oktober naar de Stadsbibliotheek van Bibliotheek Aan zet. Daar geven ze om 16.00 uur een super leuke workshop Dromen met drones! Toegang is gratis, wel vooraf aanmelden.

Op woensdag kun je in het DordtLAB kennis maken met 3D printen en andere technieken. Er is altijd een leuke opdracht waarmee je zelfstandig aan de slag kan. Zelf een idee? Ga langs en vraag naar de mogelijkheden. Leuk voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Woensdag 20 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.

Stadsbibliotheek | Groenmarkt 153 Dordrecht


6. Bevers speuren en ontdekkingstochten in de Biesbosch


Het Biesboschcentrum Dordrecht organiseert de hele week super leuke excursies! Wat dacht je van een herfst bever tocht, een schemerexcursie of een herfst gezinsexcursie? In het activiteitenoverzicht van het Biesboschcentrum vind je elke dag iets leuks. De excursies zijn leuk voor jong en oud. De prijzen variëren. Wel vooraf inschrijven!

Biesboschcentrum Dordrecht | Baanhoekweg 53 Dordrecht Activiteitenkalender - Biesboschcentrum Dordrecht


7. Knutselen en kunst kijken in het Dordrechts Museum

Foto: Bram Vreugdenhil

Cuyp in de herfstvakantie beleven met de hele familie? Bekijk dan de tentoonstelling met het familieblad. Je kunt kiezen voor een bingo (wie heeft als eerste de fragmenten van schilderijen gevonden) of meedoen met een leuke tekenopdracht. Jonge kinderen kunnen iedere dag aan de knutseltafel hun eigen Cuyp-kunst-kijkdoos maken. Voor alle leeftijden is er studio Cuyp; een speciaal gebouwd theater met levensgrote dieren, wolken en bomen. Achter een mengpaneel speel je met licht tot je de gouden touch van Aelbert Cuyp evenaart.

Dordrechts Museum | Museumstraat 40 Dordrecht


8. Waterspeurtocht en workshop Junior Dierverzorger bij stadsboerderij Weizigt

Het is de Week van ons Water en dat betekent waterpret in Duurzaamheidscentrum Weizigt. Zo kun je een waterspeurtocht doen vol met watervragen en doe-opdrachten. Wie de meest toffe watertip heeft, maakt kans op een wateruitstapje voor het hele gezin!

Wil jij weten welke waterdiertjes er allemaal in het water leven? Ga dan op woensdag 20 oktober samen met de natuurgidsen van IVN op onderzoek uit. Met een schepnet en zoekkaart ontdek jij welke bijzondere diertjes er in en rondom het water leven.

Of doe mee aan de workshop Junior Dierverzorger. Met de groep ga je de dieren van de stadsboerderij voeren, verzorgen en buiten in de weide zetten. Ook maken we de stallen en hokken weer lekker schoon zodat de dieren later op de dag weer fijn naar binnen kunnen...

Duurzaamheidscentrum Weizigt | Van Baerleplantsoen 30 Dordrecht