Halloween: hier kun je griezelen in Dordrecht

Het wordt weer griezelen de komende dagen want het is bijna Halloween! Dit van oorsprong Amerikaanse feest wordt ook in Nederland gevierd. Wil je griezelen in Dordrecht dan kun je hier terecht:

Griezelfeest bij Louterbloemen


Zaterdag 28 oktober organiseert Dierenzorgcentrum Louterbloemen een griezelfeest met leuke activiteiten voor kinderen. Je kan spinnenweb knutselen, een griezeltocht maken in het bos, een ritje met de dierenambulance maken, schminken, de vrolijke heks ontmoeten en broodjes knakworst met bloedsaus eten (€ 1,00). Ze vinden het erg leuk als je verkleed komt! Vanaf 12.00 uur. Locatie: Celciusstraat 8.

Winkelcentrum Bieshof


Zaterdag 28 oktober kun je griezelen in winkelcentrum Bieshof. Van 11.30 tot 16.00 vieren ze Halloween met de Zandheks, een ballonkunstenaar en natuurlijk trick or treat! Locatie: Van Eesterenplein.

Hal­lo­ween in de bieb!

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar een Halloween feest in de bibliotheek. Er is van alles te doen en te beleven. Er zijn workshops voor jong en oud, zoals pompoen hollen, kaars gieten, griezelslijm en/of bloed maken. Ook komt een griezelverhalenverteller die voor de jongere kinderen (tussen 8 en 12 jaar) in het begin van de avond een spannend verhaal vertelt. Later op de avond vertelt ze een horrorverhaal voor de ouderen. Verder: een speurtocht, karaoke, een Genshin horror room met het Game Café en er wordt D&D en Magic The Gathering gespeeld. In de Blauwe Kamer draait er een oude horror klassieker. Lulu's teabar verzorgt weer de horeca en er zullen weer verkoop kraampjes aanwezig zijn. Kaartjes kosten €5,- voor leden, €10,- voor niet leden. Locatie: Groenmarkt 153.

Trek gekregen?


Trek gekregen onderweg? Ga dan even langs bij Pancake District en geniet van de lekkere herfstspecials. Zo hebben ze pumpkin spice pancakes, pompoensoep met brood, crazy hot choc oreo marsmallow en pumpkin spice latte. Helemaal in stijl toch? Kun je daarna weer verder griezelen.

Halloweentocht Houthavenplein


Ook bij het Houthavenplein kun je griezelen. De buurtbewoners organiseren daar een gezellige Halloweentocht voor kinderen van 4 tot 12 jaar met een leuke kinderdisco. Aanmelden is verplicht en kan bij Rieneke 06-57268203. Aanvang: 19.00 uur. Verzamelplaats Houthavenplein. 

Bibelot: Villains


Vier Halloween met Bibelot op een onvergetelijke avond vol spanning en sensatie! Ze nodigen je uit voor een spookachtig Halloween feest met het thema ‘Villains’. Trek je engste kostuum aan en bereid je voor om te schitteren als je favoriete ‘Bad Guy’! Ze hebben een angstaanjagende avond voor je in petto, boordevol muziek en plezier. De DJ’s zullen je laten dansen op de meest gruwelijk enge hip hop, Dance en hits van toen en nu tot je er rillingen van krijgt. Aanvang 22.00 uur. Locatie: Noordendijk 148.

Bibelot: Hardrock Halloween

Hou je van stevigere muziek? Dan vier je Hardrock Halloween in Bibelot! Deze Halloween dansen we op de beste Alternative Anthems met een duister randje. Denk aan Alice Cooper, Iron Maiden, Black Sabbath, The Cure, maar ook de minder ‘scary anthems’ van Queens of the Stone Age, Rammstein, Disturbed, System of a Down, The Chemical Brothers, The Prodigy, The Black Keys, Fatboy Slim, House of Pain, Pearl Jam, Flogging Molly, Bomfunk MC’s, The Killers en Rancid komen voorbij. Stevige rockers, puntgave ballads en eeuwige meezingers; je beleeft ze die avond allemaal. Aanvang 23.00 uur. Locatie: Noordendijk 148