Gluren bij de Buren zoekt leuke tuinen en acts

Het amateurkunstfestival Gluren bij de Buren komt er weer aan en zoekt leuke tuinen en acts in Dordrecht. Gluren bij de Buren komt voor de vierde keer naar Dordrecht en wel op zondag 30 juni. Amateurkunstenaars van alle soorten disciplines betreden het gazon als podium, van Sterrenburg tot in de Vogelbuurt en Stadspolders.

Heel Dordrecht doet mee. Tuinen en acts kunnen zich aanmelden tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl. Allerlei soorten optredens zijn denkbaar op het podium van Gluren bij de Buren. “Muziek, theater, dans, cabaret, het kan en mag allemaal. Alle podiumkunstenaars treden drie keer een half uur op, telkens voor nieuw publiek. Ook tuinen in alle soorten en maten kunnen aangemeld worden. We zoeken een act die past bij het formaat van het tuintheater”, aldus programmamakers Leanne van Gurp en Marcel Kamphuis. Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt georganiseerd in samenwerking met Popcentrale - het muzikantencentrum van Dordrecht.


Het festival verlaagt drempels voor buurtontmoeting en creëert podia voor lokale amateurkunsten. Vindmeer informatie of meld je aan tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl.

Het festival vindt plaats in 29 gemeenten: Almere, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Dronten, Ermelo, Harderwijk, Heerlen, Hengelo, Huissen, Leeuwarden, Leusden, Maastricht, Nijmegen, Roermond, Roosendaal, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle.