Filmliefhebbers opgelet: filmtheater De Witt opent haar deuren

Hoera! De filmzalen van het nieuwe De Witt gaan op 21 juli open! De afgelopen maanden is er keihard gewerkt aan de verbouwing van bioscoop The Movies Dordrecht tot stadsbrasserie, filmtheater en podium De Witt Dordrecht. De verbouwing is nog niet helemaal klaar maar filmliefhebbers hoeven niet langer te wachten. Het filmtheater opent vrijdag haar deuren. En er staan gelijk twee grote zomerfilms op het programma.

Uitgaanshotspot

De Witt Dordrecht wordt de nieuwe uitgaanshotspot. Of je nu groots uit wilt pakken met een feest, films wilt zien of toffe bands , DJ’s en comedians wilt beleven: het kan bij De Witt. Bij de stadsbrasserie kun je straks terecht voor een drankje, borrel, ontbijt, lunch, receptie en diner. Het café zal je aantrekken met een zeer breed drankassortiment en fijne bites.

Culinair gaan ze je verrassen met Frans geïnspireerde gerechten, die geserveerd worden met een bijzondere twist. Lekker snel voor als je naar de film wil of uitgebreid wanneer je er echt voor wilt gaan zitten. We kunnen niet wachten! Dat moet nog wel even, want de volledige opening gaat in augustus of september plaatsvinden.

Maar zoals gezegd hoeven filmliefhebbers niet meer te wachten. Filmtheater De Witt gaat vrijdag beginnen. Nog met de nodige improvisaties, maar veilig en vertrouwd. Er staan gelijk twee grote zomerfilms op het programma: Oppenheimer en Barbie.

Oppenheimer

Meesterregisseur Christopher Nolan creëerde een 3 uur durend filmverhaal over J. Robert Oppenheimer. Deze raadselachtige man - gespeeld door Cilian Murphy - leidt tijdens WO II het uiterst geheime Manhattanproject: de ontwikkeling van de atoombom. Gedreven door de missie om de wereld te redden neemt hij het risico dat deze kan worden verwoest. Getrouwd met Kitty en vader houdt hij er een affaire op na met Jean Tatlock (Florence Pugh), een actief lid van de Communistische beweging. Een epische biografische thriller over de "vader van de atoombom" die je op het puntje van je stoel houdt!


Barbie

Een grotere tegenstelling met die andere grote zomerfilm is bijna niet denkbaar. Barbie is een bonte fantasy komedie. Welk meisje (en sommige jongens ook) is er niet groot geworden met Barbie en Ken? Regisseur Greta Gerwig maakte rond deze cult-iconen een kleurrijke film met in de hoofdrollen Margot Robbie en Ryan Gosling.

Barbie en Ken worden het utopische Barbieland uitgestuurd, want ze blijken minder perfect te zijn dan de bedoeling is. Zo start een road-trip in de echte wereld, die hen allerlei onbekende kanten van zichzelf en elkaar doet ontdekken. Barbie lijkt dé filmhit van deze zomer te worden.


In de roze wereld van Barbie is alles perfect...of toch niet?

Rode loper

Filmliefhebbers uit Dordrecht en omstreken hoeven het rijke filmaanbod dus niet langer te missen. De vertoningen in filmtheater De Witt zijn voorlopig alleen nog in de avonden en op zondagmiddag. De rode loper ligt uit bij de zijdeur. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar bij de gezellige bar van de tegenover gelegen Kunstkerk.

In augustus kun je ook weer genieten van Film in de Tuin, de openlucht bioscoop in de Kloostertuin. Binnenkort lees je meer over het programma.