Er komt een Muizen Route op de Voorstraat West!

Van 9 december tot en met 8 januari kunnen wandelaars genieten van een heuse Muizen Route op de Voorstraat West. In 15 etalages bouwen de muizen een feestje zodra het donker wordt. Moniek de Koning, bekend van de elfjes in de Elzen, is de maakster van de leuke vilten muisjes. 

‘De Muizen Route is leuk voor kinderen én volwassenen’, vertelt initiatiefnemer Andrea Klingler, eigenaar van Hip! Weddingdesign op de Voorstraat West. ‘We wilden iets leuks in de straat tijdens het Dwaalspoor. Daarom hebben we contact gezocht met fairy-tailor Moniek de Koning. Zij is super creatief en maakte al eerder de geweldige elfenhuisjes in de Elzen. Ze maakt – naast heel veel andere dingen - ook super schattige muizen tafereeltjes. En tijdens de Muizen Route kun je deze bewonderen!’

Filmscène
Zo zijn er muizen die worden voorgelezen in bed, muisjes die smullen van een kaasplank, muizen die schilderen of ronddraaien in theekopjes. Ook zijn er scènes van films, kunst of bekende verhalen te zien, zoals de Mouseketeers, het Melkmuisje en Mousion Impossible.
‘Moniek was gelijk enthousiast toen we met het idee kwamen’, vertelt Andrea. ‘We vinden het erg leuk dat ze eraan mee wil werken. De muisjes zijn iets groter dan ware grootte en worden met kerstlichtjes uitgelicht. Erg leuk voor de kinderen om te ontdekken waar ze zitten.’

De Muizen Route is te vinden tussen de Woonmol - aan de kant van de Grote Kerk – en Kind Zo Blij – aan de kant van de Visbrug. Tot 22.00 uur ’s avonds zijn de muizen verlicht.