Duurzaamheidsmarkt en open dag De Kleine Rug

Wil je op Moederdag lekker naar buiten? Ga dan zondag 14 mei naar de Open Dag van het Nivon Natuurvriendenhuis De Kleine Rug. De Kleine Rug ligt op een schiereiland aan de rand van de Hollandse Biesbosch. In het weekend van de biodiversiteit worden hier allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een Duurzaamheidsmarkt en Open Dag.

De jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt wordt gehouden in de gezellige boomgaard op het schiereiland. Je vindt er informatie en producten van allerlei Dordtse organisaties op het gebied van duurzaamheid, milieu, energie, voedsel en hergebruik.

Ook voor de kinderen is er genoeg te zien en doen. Zo is er een workshop vogelhuisjes timmeren en zijn er diverse begeleide wandelingen van circa 45 minuten over het natuureiland. Hier kun je onder meer zien wat er gedaan wordt aan groenbeheer en biodiversiteit. Natuurlijk kun je ook het natuurvriendenhuis zelf bekijken, met het kampeerterrein en de blokhutten en trekkershutten.

De activiteiten worden georganiseerd van 11.00 tot 15.00 uur. Om 12.00uur wordt het nieuwe overzetveer De PetteVlet officieel in gebruik genomen met een ludieke doop.

Het eiland is alleen per boot bereikbaar. Overvaren kan vanaf de veersteiger aan de Loswalweg (Stadspolders).