Dordrecht Pride wordt weer een feest! Dit staat er op het programma

Zaterdag 2 september krijgt Dordrecht weer alle kleuren van de regenboog want dan is het Dordrecht Pride! En dat wordt één groot feest. Met een Pride Walk door de stad, Trouwen voor 1 Dag, Roze markt én natuurlijk een spectaculair podiumprogramma!


Het doel van Dordrecht Pride is de tolerantie voor de LHBTI-gemeenschap in de stad en regio te vergroten. Het programma is dan ook een feestje voor iedereen. Voor het eerst wordt Dordrecht Pride gehouden in de binnenstad.

Roze Markt, trouwen voor 1 dag en Cultureel programma

Het evenement gaat om 12.00 uur van start met een Roze Markt bij het stadhuis, de Groenmarkt en de Grotekerksbuurt. Bij het stadhuis wordt bij de zijingang aan de Voorstraat de loper uitgerold voor iedereen die wil trouwen voor 1 dag. Om 13.00 uur gaat het culturele programma van start in de bibliotheek aan de Groenmarkt.

Muziek en entertainment

Dordrecht Pride staat zoals altijd garant voor volop muziek en entertainment. Er zijn drie podia, op het Stadhuisplein, het Otto Dickeplein en voor de bibliotheek. Hier vinden de hele middag en avond spetterende optredens plaats van onder andere Wesley van den Broek, Antje Monteiro, Paul Morris, Karin Bloemen, Miss Marjorie, Dave Dekker en TRINXX. Bij de bibliotheek is een silent disco. Vanaf 21.30 kun je op het Stadhuisplein dansen op de muziek van DJ/MC Divine. De presentatie is in handen van Megan Schoonbrood.

 

Pride Walk en Pride Rondvaart

De dag is natuurlijk niet compleet zonder Pride Walk. Deze start om 16.00 uur bij het Otto Dickeplein. Nieuw dit jaar is de Pride Rondvaart. Het Klein Schippersgilde biedt tijdens de Pride Walk namelijk ook rondvaarten aan. Hiermee is de opening van de Pride vanaf het water te zien en na een mooie rondvaart brengen de bootjes de bezoeker uiteindelijk bij de Pottenkade, dichtbij het evenement. Tickets a 12,50 p.p. zijn te reserveren via www.kleinschippersgilde.nl. Heb je zelf een bootje, dan kun natuurlijk ook zelf meevaren en de opening om 16:00 uur vanaf het water bekijken. De mooist versierde boot in het Pride thema krijgt een mooie fles bubbels!

Roze Stadswandeling

Loop mee met de Roze Stadswandeling en bekijk Dordrecht door een roze bril. In de ‘Roze Stadswandeling‘ ontdek je bijzondere verhalen uit de Dordtse geschiedenis. Van een naakt jongetje op een gevel, tot inning vrijende zeemeermannen aan een haven. In deze wandeling beleef je samen met de stadsgids de verborgen geschiedenis van de roze gemeenschap in de oudste stad van Holland. Van sodomievervolgingen en verbanningen uit de stad tot emancipatie en het homohuwelijk. En wat is dat eigenlijk met die Pottenkade? Op 2 september tijdens Dordrecht Pride gaat deze speciale stadswandeling in première. Eenmalig kost een ticket slechts 5 euro. Wees er snel bij, want vol is vol!

Afterparty

Wanneer het programma op het Stadhuisplein bijna afgelopen is, opent Bibelot haar deuren voor de Fruity X Dordrecht Pride Afterparty – Here And Queer en gaat het Pride-feest nog door tot in de kleine uurtjes. Er zijn optredens van Yaro Mila, Fata Boom en Josie RK. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar op www.bibelot.net.

Kom gratis naar Dordrecht Pride met Qbuzz!

In de bussen van Qbuzz is iedereen welkom. Op zaterdag 2 september kan iedereen gratis met Qbuzz naar Dordrecht Pride reizen. Als buspassagier hoef je alleen een regenboog-accessoire te laten zien aan de buschauffeur. Dit geldt voor zowel reizigers vanuit de regio als vanuit de stad.

Veilig naar de Pride: Safe Rooms bij WE Fashion

In samenwerking met OUTtv creëert WE Fashion een veilige plek waar bezoekers zich tijdens Dordrecht Pride kunnen omkleden, zodat iedereen onbezorgd vanuit huis naar de Pride kan reizen.
Uit onderzoek is gebleken dat niet iedereen zich veilig voelt in de eigen omgeving of tijdens de reis om naar een Pride toe te gaan als zichzelf. WE Fashion en OUTtv komen daarom in een aantal steden in binnen en buitenland tijdens de Pride met dit alternatief. Behalve een veilige omgeving waarin de pashokjes gebruikt kunnen worden om zich om te kleden, zal er ook een make-up artist aanwezig zijn.

Bekijk het volledige programma op www.dordrechtpride.nl