Dordrecht Pakt Uit: zaterdag 23 en zondag 24 september

De ondernemers van de Dordtse binnenstad pakken uit tijdens Dordrecht Pakt Uit op zaterdag 23 en zondag 24 september. En dat betekent: leuke acties, proeverijen, activiteiten, entertainment en muziek. Dit jaar werkt het evenement samen met het Big Draw Festival dat ook in dat weekend plaatsvindt.

Tijdens Dordrecht Pakt Uit – of Dordt Pakt Uit zoals de Dordtenaren het noemen - is het altijd extra gezellig in de Dordtse binnenstad. Het evenement trekt jaarlijks duizenden extra bezoekers naar de stad. Bijzonder is dat er niet alleen op straat maar ook in de winkels allerlei verrassingen te vinden zijn. Van leuke (kortings)acties tot proeverijen.

Toen de organisatie hoorde dat The Big Draw Festival ook in dat weekend gehouden werd besloten ze de gemaakte plannen om te gooien en aan te sluiten op het tekenfestival. En ondernemers pakken het nooit klein aan dus dat betekent dat er heel veel bijzondere activiteiten op het programma staan!

Paperfuel komt naar Dordrecht

Zo komt illustrator Karin Luttenberg van Paperfuel Illustrations naar Dordrecht! Sinds 2016 brengt e haar liefde voor tekenen over op anderen. Haar eerste boek ‘Handletteren kun je leren’ veroverde in no time de best sellerlijsten en stond soms zelfs hoger genoteerd dan Harry Potter. Daarna kwam een tweede boek, dat ook een groot succes werd. En inmiddels heeft de populaire illustrator meer dan 14 boeken uitgebracht en volgen ruim 48.500 volgers haar op instagram.

‘We vinden het erg leuk dat Karin naar Dordrecht komt’, vertelt Andrea Klingler, namens de POBD organisator van Dordrecht Pakt Uit. ‘Eigenlijk was haar agenda al vol maar ze heeft haar zaterdag vrijgemaakt om hierbij te kunnen zijn. Ze gaat vier workshops geven. Als het weer goed is, doen we dat buiten zodat er meer mensen mee kunnen kijken. Waarschijnlijk bij de inham voor het stadhuis op de Voorstraat west.’

Strips leren tekenen

En ben je een liefhebber van strips tekenen of wil je dat graag leren? Dan is het leuk om een demonstratie bij te wonen van Bart van der Kraan. Bart is al jarenlang illustrator en striptekenaar en weet als geen ander hoe je karakters vormgeeft en een boodschap overbrengt in een stripverhaal. Hij zal op zaterdag te vinden zijn in de binnenstad. Een geweldige kans om te leren hoe je een stripverhaal tekent en opbouwt.

Stripkarakters en tekenwedstrijd

Natuurlijk is het leuk om ook zelf aan de slag te gaan. Daarom lopen er dit weekend leuke karakters door de binnenstad die je kent van strips of tekenfilms. Van robots tot Nijntje, het bekendste getekende karakter van Nederland. Nijntje tekenen lijkt simpel, maar lukt het je ook met een reuzenpotlood? Tijdens Dordrecht Pakt Uit kun je het proberen.

Je kunt ook meedoen aan een toffe tekenwedstrijd voor jong en oud. Teken één van de tekenfiguren die je ziet tijdens Dordrecht Pakt Uit en win een leuk prijzenpakket. Het mag een enkele tekening zijn maar ook een stripverhaal. Dus ga aan de slag en lever je tekening/ontwerp/stripverhaal in bij VVV Dordrecht, Spuiboulevard 100. Deelnemen kan tot 10 oktober. Vermeld op je tekening wel je naam, leeftijd en mailadres of telefoonnummer. De VVV is door de week geopend van 9.30 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 en op zondag van 11.00 tot 15.00 uur.

DORDT IN DE MODE

Foto's: DC Models

Zondag staat Dordrecht Pakt Uit in het teken van fashion en wordt alles uit de kast gehaald voor liefhebbers van mode, winkelen en lifestyle. Op de Sarisgang en het Statenplein worden 4 modeshows gegeven waar je de nieuwste trends kunt spotten van veel Dordtse modezaken. Meer dan 20 modellen van DC Models lopen over de groene loper tussen het publiek. Zo kun je alles van dichtbij bekijken. De modeshows starten om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Acties en activiteiten in de winkels

Ook in de winkels vind je leuke verrassingen. Ondernemers zijn druk bezig om iets verrassends te bedenken voor Dordrecht Pakt Uit. In de week voorafgaand aan het evenement kun je hier een greep uit de activiteiten en acties vinden. Op zondag zijn sommige winkels vanwege de zondagsrust gesloten dus zorg dat je deze acties dan op zaterdag meepakt!